banner

Yanlış ürün eğitimin kalitesini düşürür




MET Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Metin, “Üretilen mobilyalar masa, sandalye tarzındaki ürünler… Eğer standartlara dikkat edilmeden, yanlış ergonomi ve boyutlarda, yanlış renk ve ölçülerde üretilirse eğitimin kalitesini kesin bir şekilde olumsuz etkiler.” dedi.

Modern Eğitim Teknolojileri’nin baş harflerini alarak bir marka oluşturmak için 24 yıl önce bir aile şirketi olarak kurulan MET Mobilya, okul mobilyaları alanında tercih edilen markalar arasında yer alıyor. MET Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Metin, standartlara uygun üretilmeyen ürünün eğitimin kalitesini düşürdüğü gibi öğrenci sağlığını da tehdit edeceğini söylüyor.

Üretim aşamasında kullandığı modern teknolojiler ve birinci sınıf malzemelerle sektörde lider olan MET Mobilya’nın Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Metin, “Türkiye’de tercih edilen ürünlerimiz Körfez ülkelerinde ve Orta Avrupa’daki saygın kurumlar tarafından da tercih ediliyor. Ürün çeşitliliğimiz oldukça fazla. Akla gelen ilk ürünler; öğrenci sıraları, öğrenci dolapları, panolar, yemekhane masaları, anasınıfı mobilyaları… Öğrenci sıralarımız en çok tercih edilen ve piyasada aranılan ürünler arasında yer alıyor” diye konuştu.

Piyasaya her yıl yeni ürün sunduklarını vurgulayan Haydar Metin, “Buna müşterilerimiz bizi zorluyor desek yanılmış olmayız. Sektörün içinde yeniliklerimizin takip edilmesi hatta beklenti yaratması bizi bu yeniliklere zorluyor.” dedi.  Bu sene çıkardıkları yeni modellerinin tamamen ahşaptan yapılmış, insan sağlığına zararsız ve doğayla uyumlu %100 geri dönüşümlü öğrenci masaları olduğunu ifade eden Metin, bu modeli üretirken çevre, insan sağlığı, ergonomi ve sağlamlık kriterlerini göz önünde tuttuklarını kaydetti.

ÖZEL ÜRETİM YAPIYORUZ

Müşterilerin istekleri doğrultusunda özel üretim yaptıklarını da söyleyen Haydar Metin, şunları söyledi: “Türkiye'de çok saygın ve değerli eğitim kurumlarıyla yıllardır birlikte çalışıyoruz. Ülkemizde söz sahibi olan bu kurumlar doğal olarak sizi de çok hızlı bir şekilde değişime ve gelişime uğratıyor. Müşterilerimizin her türlü özel üretim taleplerini karşılıyoruz. Bunu yaparken malzeme, estetik, ergonomi, uzun ömür gibi bazı ölçütlerimiz var. Bizim de en çok sevdiğimiz ve üretirken mutlu olduğumuz işler bu tür kupon, özel üretimler. Doğal olarak kapasitemizin % 75-80’ini seri üretimlerimiz oluşturuyor. Tasarım aşamasında öğrenci ergonomisi, seri üretim ve sağlamlık temel amacımızdır. Bu kriterler eğitim kurumuyla olan ilişkimizin süresini de belirliyor.”

YANLIŞ ÜRÜN EĞİTİMİN KALİTESİNİ DÜŞÜRÜR

Okul mobilyalarının eğitime dolaylı etkisinin çok fazla olduğunu belirten Haydar Metin, “Üretilen mobilyalar masa, sandalye tarzındaki ürünler… Eğer standartlara dikkat edilmeden, yanlış ergonomi ve boyutlarda, yanlış renk ve ölçülerde üretilirse eğitimin kalitesini kesin bir şekilde olumsuz etkiler. Dolayısıyla yanlış ürün, eğitimin kalitesini düşürdüğü gibi öğrenci sağlığını da tehdit eder.” diyerek mobilyaların eğitim için önemine dikkat çekti.

İleriye yönelik planlarından da bahseden Haydar Metin bu konuda şunları aktardı: “Hedeflerimizi 2013 yılı ortalarında revize etmek zorunda kaldık. Dershanelerle ilgili en son gelişmeler de gösterdi ki özel okulların sayısında çok hızlı bir sürede büyük bir artış olacak. Bundan dolayı üretim çeşidimizde bazı değişikliklere gittik. Bu da müşteri taleplerinin kısa sürede karşılanması anlamına gelecek. Planlarımızı bu yönde geliştireceğiz.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.