banner

SİM kart ücreti artık alınmayacak




TBMM’de kabul edilen düzenlemeyle telefon ve tablet kullanan abonelerden alınan SİM kart ücreti kalktı. Bundan sonra yeni hat açtıranlar, hattını kaybeden ya da GSM şirketi değiştirenler 15-16 liralık SİM kart ücretini ödemeyecek

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen torba yasayla SİM kartlarda ilk kullanım bedeli olarak bilinen kart bedeli alınmayacak. Yeni kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla tüketiciler, yeni SİM kartı aldıkları cep telefonu ve iPad gibi cihazlar için 15-16 liralık bir bedelden kurtulmuş olacak. SİM kartını kaybeden ya da başka GSM firmasına geçenler de bu ücretten muaf olacak. SİM kartlar fabrikalarda birbiriyle iletişim halinde olan cihazlarda, deprem algılayıcılarda ve ulaştırmanın denetlenmesiyle ilgili bazı sektörlerde de kullanılıyor. Yeni düzenlemeyle bu iletişim türlerinde de SİM kart ücreti ödenmemiş olacak ve maliyetler düşmüş olacak.

Torba yasada geçen maddeye göre ayrıca, ön ödemeli hat kullanıcıları tarafından yapılan  yüklemelerin farklı oranlara tabi hizmetlerde kullanılması halinde, her hizmet  tabi olduğu oran üzerinden vergilendirilecek. Yüzde 25 ve yüzde 15 vergi oranlarını yüzde 5’e, yüzde 5 oranını ise sıfıra kadar indirmeye ve artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.