banner

RedHack’in YÖK belgeleri Meclis’te




RedHack’in iki gün önce yayımlamaya başladığı YÖK’e ait gizli belgelerle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle soru önergesinde bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Türkiye’nin en lüks ve en pahalı otomobillerinden birinin üniversiteye ait para kullanılarak satın alınması hakkındaki iddialar doğru mudur?” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yönelttiği soru önergesinde, “Basına yansıyan iddialara göre, Fırat Üniversitesi ile öğrenci harçlarının yatırıldığı bir banka ile yapılan protokole göre Üniversite 27 Eylül 2009 itibari ile 1 milyon 310 bin liralık promosyon hakkını kullanmak istemiş, söz konusu paranın bir bölümü üniversite şenlikleri için kullanılmıştır. Ne var ki, aynı paradan 1 adet lüks araç alınmış ve hesapta 823 bin 89 TL kalmıştır” dedi.

Soruşturma ne aşamada?

Tanrıkulu, Başbakan’dan şu soruların yanıtını istedi:

*Türkiye’nin en lüks ve en pahalı otomobillerinden birinin üniversiteye ait para kullanılarak satın alınması hakkındaki iddialar doğru mudur?

*Anılan iddialar doğru ise 480 bin TL civarında piyasa değeri bulunan araç kim için alınmış ve kim tarafından kullanılmaktadır?

*Fırat Üniversitesine ait para kullanılmak suretiyle alınan araç nedeniyle oluşan kamu zararı ne kadardır?

*Anılan iddialara ilişkin olarak başlatılan soruşturmalar ne aşamadadır ve kimler hakkında ne gibi işlemler gerçekleştirilmiştir?”

RedHack ortaya çıkarmıştı

Fırat Üniversitesi ile ilgili skandal iddiaları dün Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) sitesini hackleyerek “gizli” ibareli belgeleri sosyal medyada yayınlayan RedHack ortaya çıkarmıştı. RedHack, YÖK Elektronik Bilgi Paylaşım Portalı olan “ebys.yok.gov.tr” sitesini hacklemiş, 60 bin belge ele geçirdiğini duyurmuştu. Belgeler arasında üniversite harçlarının yatırıldığı bankadan alınan promosyon ile, Fırat Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl’e 480 bin TL’lik otomobil alındığına dair bir belge de bulunuyordu. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirbağ imzası ile YÖK’e gönderilen belgede, eski rektör Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl hakkında soruşturma açılması isteniyordu

(kaynak evrensel)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.