banner

Pearson’dan gelecek nesil öğrenme modelleri




Pearson’ın ödüllü eğitim teknolojilerinden EQUELLA, Fronter ve Pearson LearningStudio, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Yeni nesil öğrenmeyi destekleyen bu öğrenme ve içerik yönetim sistemlerini bu derece başarılı kılan; kullanımlarının kolay, ölçeklenebilir ve güvenilir olmaları…

Dünyanın lider eğitim firması Pearson, bir yandan eğitimde “yeni nesil” öğrenmenin nasıl şekilleneceği konusunda bir diyalog başlatmayı arzularken, bir yandan da eğitimde öğrenme çıktıları ve kazanımların ölçülebilmesinin değerinin farkında olarak, bugünden bu yönde adımlar atıyor. Bu nedenle, geliştirdiği ve uyguladığı öğrenme modelleri “yeni nesil” öğrenmeyi desteklemeyi amaçlıyor.

Pearson’ın ödüllü eğitim teknolojilerinden EQUELLA, Fronter ve Pearson LearningStudio, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Yeni nesil öğrenmeyi destekleyen bu öğrenme ve içerik yönetim sistemlerini bu derece başarılı kılan; kullanımlarının kolay, ölçeklenebilir ve güvenilir olmaları… Bu tür eğitim teknolojileri kurumlara belli kalite standartları sağlarken, maliyetlerin de azaltılması yönünde büyük avantajlar yaratarak, daha etkili eğitim ortamları ve sistemleri sunuyor. Bu eğitim teknolojilerinden, Fronter, küçük yaş gruplarından yetişkin öğrenenlere kadar geniş bir yelpazede kullanıcıya sahip. Dünyanın her yerinden yılda yaklaşık 160 milyon giriş yapılan Fronter, yeni nesil öğrenenlerin zevkle kullandığı bir sanal öğrenme ortamı olarak öne çıkıyor. Fronter, gerçekte var olan kampüslerle bire bir uyumlu şekilde kurularak, kurumların özel ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriliyor. Sanal bir kampüs olarak, öğrenenlere diledikleri zaman diledikleri yerden sisteme giriş yaparak öğretmenlerinin yükledikleri materyallere ulaşabilme, kendilerine verilen ödevleri yapabilme, arkadaşları ile ortak projeler gerçekleştirebilme ve öğretmenleri ile iletişime geçebilme fırsatı sunuyor. İçerik yönetim sistemi EQUELLA’nın da entegrasyonu ile tüm bu özellikleri bakımından bu sistem, 21. yüzyılın gerektirdiği öğrenme biçimlerini destekliyor ve bu yönde kazanımların gelişmesi için gerekli ortamı sağlıyor.

ÖĞRENMENİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÖLÇME-DEĞERLENDİRME

Ölçme-değerlendirme işlemleri günümüzde artık, yaklaşık 60 yıl öncesinde yaptığımız gibi klasik çoktan seçmeli test formatında gerçekleştirilmiyor. Ancak bu doğrultudaki hedef halen aynı; tüm çocuklar için kaliteli ve eşit bir eğitim imkanı. Bilgisayar ortamında testler, otomatik puanlamanın yazma ve okuma becerilerini ölçmede dahi yaygın olarak kullanımı gibi, hem soru geliştirme hem de puanlamaya ilişkin yenilikçi yaklaşımlar, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin daha etkili bir şekilde ölçülmesini sağlıyor. Bu yeni nesil ölçme ve değerlendirme sistemleri, öğrencinin başarı durumlarını göstermenin de ötesinde, detaylı bir performans bilgisi vererek, istenirse tüm öğrenim hayatı boyunca öğrencinin gösterdiği gelişimi izleme fırsatı sunuyor. Bu geri bildirimler öğrenciler, öğretmenler, veliler ve karar vericilere ayrı ayrı faydalar sağlayacak şekilde oluşturuluyor ve öğrenme sürecinde bir sonraki aşamaya geçişte çok değerli veriler sağlıyor.

Yenilikçi düşünce, gerçek hayat deneyimi ve uygulamalı araştırma, Pearson ölçme-değerlendirme ürünlerinin temelini oluşturuyor. Dünya çapında ulusal kuruluşlarla, resmi kurumlarla ve okullarla birlikte yürütülen çalışmalarda, Pearson öğrenenlerin onlara özgü eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi için gereken verinin toplanmasına ve analiz edilmesine yardımcı oluyor.

Ölçme-değerlendirme öğrenenin nihai öğrenme çıktısını ölçme noktasında önemli olduğu kadar, öğrenme süreci boyunca öğrenmenin gerçekleşme oranının tespit edilmesi, problemli alanların anlaşılıp bu alanlara yönelik yapıcı ek öğrenme kaynaklarının atanması ve daha kalıcı ve sağlam bir öğrenme geliştirilmesi açısından da son derece önemli. Özellikle küçük yaştan başlayarak, öğrenmenin problemli olabilecek noktalarının tespit ve analiz edilmesi, zamanında ve uygun yöntemlerle giderilmesi, öğrenme motivasyonunun kaybını engellemek açısından kritik. Bu nedenle Pearson; “öğrenmenin geliştirilmesi için ölçme-değerlendirme” (Assessment for Learning) konusunda çalışmalar sürdürüyor ve bu modeli öğrenme kaynakları ile entegre bir şekilde sunuyor.

Pearson ölçme-değerlendirme sistemleri, güvenilir, kesin sonuç veren, etkili ve ekonomik olmalarıyla birlikte verimliliğin en uygun hale getirilmesi için her geçen gün daha gelişmiş puanlama yöntemleri ve raporlama biçimlerini bir araya getiriyor. Yeni nesil öğrenmeye giden yolda Pearson tüm servis ve ürünlerini bütünleşik ve entegre çözümler halinde sunarak, günümüzün öğrenme sistemleri ve yöntemlerini geleceğin öngörülen öğrenme ihtiyaçları ile harmanlayarak 21. yüzyılın öğrenme modellerinin şekillenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.