banner

Akıllı telefonlar ile göz muayenenizi kendiniz yapabilirsiniz




Veni Vidi Göz Merkezi'nden Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu, herkesin akıllı telefonuna indirebileceği göz testi aplikasyonu sayesinde düzenli aralıklarla göz muayenesi olabileceğini belirtti.

Veni Vidi açıklamasına göre, görme kusurları her yaştan herkeste ortaya çıkabiliyor. Her hastalıkta olduğu gibi erken tanıdan kaçmak, ciddi rahatsızlıklara da sebebiyet veriyor. Veni Vidi Göz Merkezi’nden Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu, iş yoğunluğu sebebiyle muayeneden kaçanlar ya da görmedeki herhangi bir rahatsızlığı önemsemeyip göz kontrolüne gitmek istemeyenler için en azından akıllı telefonları aracılığıyla kendilerine göz testi yapmalarını tavsiye ediyor. 

Artık herkesin elinde bir akıllı telefon olduğunu ve telefonlara oyundan dil testlerine kadar çeşit çeşit uygulama indirilebildiğini hatırlatan Kavalcıoğlu açıklamada, "Google play ve Appworld üzerinden kolayca yüklenebilen göz testleri var. Bu testler ile gözünüzde problem olup olmadığını anlayabilirsiniz" bilgisini de paylaştı. Kavalcıoğlu, kapsamlı muayene ve tedavi planı için ise vakit kaybetmeden göz doktoruna gidilmesi önerisini dile getirdi.

Telefona kolayca indirilebiliyor

Kavalcıoğlu, 5000 Kenyalıya Peek (Taşınabilir Göz Muayene Kiti) adı verilen telefon uygulamasıyla göz testi muayenesi yapıldığını ve alınan sonuçlar bir sağlık merkezindeki göz muayenesiyle karşılaştırıldığı zaman aynı çıktığını belirtti. Kavalcıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, görme keskinliği, görme alanı, retina muayenesi, renkli görme, kontrast duyarlılık, katarakt için lens takma testi tanıyan bu uygulama ise yakın zamanda telefonlara kolayca indirilebilecek. Peek, akıllı telefonlara yüklenilmeye başlayana kadar daha basit göz muayenesi imkanı sunan birçok göz testi aplikasyonunu telefonlara indirebilmek de mümkün oluyor.

Ön tanı, doktorların işini kolaylaştırıyor

Göz muayenesinde akıllı telefonların da işin içine girmesiyle tanı koymada önemli bir aşama kaydedildiğini ifade eden Kavalcıoğlu, Peek gibi uygulamaların, teknolojinin gelişimine paralel olarak doktorların işini kolaylaştıracak uygulamaların daha da gelişeceği ve akıllı telefonların hayatın vazgeçilmez bir parçası olacağının bir göstergesi gibi göründüğünü de vurguluyor. 

Akıllı telefonlardaki bu aplikasyonlar ön muayenelerin, gözdeki problemin teşhisini her ortamda yapılabilmesini sağlarken, kapsamlı bir muayene ve cerrahi müdahalenin göz merkezinde yapılması kesinlikle gerekiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.