banner

Facebook kapatılacak mı? İşte resmi açıklama




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter ve Youtube’a erişimin engellenmesinin ardından Facebook’a yönelik bir engellemenin yapılıp yapılmayacağı konusunda “Facebook’un kapatılması şu an gündemde değil” açıklamasında bulundu

Eğitimtercihi- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Bursa'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Twitter ve Youtube yasaklarını değerlendirdi.

Arınç, Facebook’un kapatılıp kapatılmayacağı konusunda “Facebook’un kapatılması şu an gündemde değil. Ama dinlenme konusu tüm dünyanın gündemi. Merkel de Sarkoyz de dinlendi.” açıklamasında bulundu.

Arınç şu açıklamayı yaptı;

Arınç, "Önce twitter, ardından da youtube'a erişim engeli sağlandı. Ardından faceboook'un kapatılması için de bazı girişimlere başlanıldığı iddia edildi. Bu konuda facebook'un kapatılması gündemde mi?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Hayır şu anda gündemde değil bildiğim kadarıyla ama dinleme konusu dünyanın sorunu. Merkel de dinlendi. ABD Dışişleri Bakanlığı da dinlendi, Sarkozy de dinlendi. Bunların bazılarının belgeleri yayınlandı. Bunlarla ne kadar mücadele ediliyorsa bizim de o şekilde mücadele etmemiz lazım. Sonra unutmayın, youtube da olsa, facebook da olsa twitter da olsa yargı kararlarına uymak zorundadır. Twitter, Amerikan yargısına uyuyor, İngiliz yargısına uyuyor, Fransız yargısına uyuyor ama Türkiye'den gönderilen, Türkiye yargı kararlarına uymuyorsa kabahat bizde değil ondadır. Nitekim 4-5 mahkeme kararından bir tanesini uyguladılar, diğerlerini hala uygulamamakta direniyorlar.  600 tane şikayetten 4 tanesinin eğer yargı kararı varsa 4'ünü uygulayacaksın arkadaş. Evli barklı hanımefendi bir kadın adına bir hesap açılacak, o hesaptan pornografik yayın yapılacak, kadıncağızın yuvası bozulacak, çocuklarının yüzüne bakılamaz hale gelinecek, mahkemeye gidecek, mahkeme bunu haklı görecek ama twitter bunu uygulamayacak, bizim ana muhalefet partisi lideri de 'varsın canım o kadının yuvası bozulursa da bozulsun çocukları da rezil olursa da olsun ama twitter kapanmasın' diyecek. Vallahi böyle bir şey yok. Yok. Bizde insan onuru önemli, insan şerefi önemli, insan haysiyeti önemli. Başkası ne kadar buna sahip bilmem ama biz insanımızın onuruna, şerefine, haysiyetine her zaman sahip çıkacağız, twitter ne derse desin, youtube ne derse desin. Benim mahkeme kararımı uygulayacaksın arkadaş. Bu mahkeme kararını hakim imzalıyor, sen de uygulamak zorundasın. Sen bir şirketsin, sen karına bakarsın ama ben devleti yönetiyorum, hükümeti yönetiyorum ve ben 76 milyonun insanın şerefinden, haysiyetinden kendimi sorumlu sayıyorum diyoruz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.