banner

Bilport Dijital Eğitim Platformu yayına başladı




Bilfen Yayıncılık ilk, orta ve lise öğrencilerinin bilgisayar, tablet, akıllı telefonlar ve akıllı tahta gibi platformlarda kullanabileceği tek bir şifre ile online olarak multimedya ve animasyonlarla zenginleştirilmiş ders içeriklerine ulaşabilecekleri Bilport Dijital Eğitim Platformu’nu eğitim hayatına kazandırdı.

Bilport Bilfen Eğitim Portalı mizanpaj, bilgisayar, semantik mühendisleri, grafikerler, 3D animasyon yazarları, bilgi güvenliği ve sistem mühendislerinden oluşan 45 kişilik Ar-Ge ekibi tarafından 1,5 yıl süren çalışmalar sonucu geliştirilen eğitim portalında 600 fasikül, 100 bin sayfa eğitim dokümanı, 40 bin görsel, 2 bin 950 video etkileşimli animasyon, 250 bin adet soru içeren kazanım tarama testleri bulunuyor. Bilfen Ankara Çayyolu Eğitim Kampüsü’nde düzenlenen BİLPORT tanıtım toplantısı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın üst düzey bürokratları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Öğretmenlerin, yazılımı etkileşimli tahtalarda rahatça kullanabileceğini, multimedya içeriklerin tabletlerde rahatça oynatılabildiğini söyleyen Bilfen Yayıncılık Genel Müdürü Burcu Yağcı, “BİLPORT, geleceğin eğitim teknolojisini sunuyor. Bilfen Yayıncılık birçok teknolojiyi bu platform ile patentli hale getirdi. Yazılımda milyonlarca veriyi saniyeler içinde tarayan semantik arama algoritması da bulunuyor. Görüntülerin kalitesi bozulmadan 8’de bir oranında küçültülebilen yeni bir yazılım da araştırmacılarımız tarafından geliştirildi” diye konuştu. Öğrencilerin yazılım sayesinde online sınav performanslarını anında öğretmenlere ve velilere gönderebildiklerini dile getiren Yağcı, ayrıca İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine öğrenci analiz raporlarını sunan iş zekâsı modülünün de bulunduğunu belirtti.

BULUT MİMARİSİ ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ

Burcu Yağcı, Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet ve panel tipi etkileşimli tahtalar ile yüzde 100 uyumlu bir yazılım ürettiklerini ifade ederek, Bilport Dijital Eğitim Portalı’nın diğer özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:

- Öğrencilerimiz sisteme Bilport kartı ile girecekler. Öğrencilerimiz birden fazla sınıfa ait aktivasyon kartı alabilecekler. Bu durumda tek profil ile multi-card tanımlarını yapabilecek ve o sınıflara ait tüm içerik, animasyon ve online sınavlara kolayca erişebilecekler.

- Eğer öğrencilerimizin evlerinde masaüstü bilgisayar, laptop, tablet veya herhangi bir model akıllı telefon var ise hiçbir yazılım yüklemeden bilport.bilfenyayincilik.com adresini internet tarayıcısına yazarak eğitim portalımızı kullanmaya başlayabilir.

- BİLPORT kartı sınıf seviyesinde sunulacak ve 270 gün boyunca hizmet edecektir. Süresinin dolmasına bir ay kala öğrencilerimize bilgilendirme mesajları gidecek ve kartı yenilemeleri konusunda geri bildirim yapılacaktır.

- 5 milyon öğrenci kapasitesine uygun olarak tasarlanan platformumuzda eş zamanlı ne kadar kullanıcı giriş yaparsa yapsın, kalite ve hız düşümü sorunu yaşanmayacaktır. Bu amaçla platformumuz bulut mimarisi üzerine inşa edilmiştir.

- Flash içeriklerin oynatılmasına müsaade etmeyen cihazlarda bu dezavantaj HTML5 yapısıyla çözüldü. Böylece tüm etkileşimli animasyonlar bu cihazlarla uyumlu hale getirildi.  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.