banner

Teknoloji devi Apple’ı ezdi geçti




Samsung açıklamasında, 31 Mart'ta sona eren çeyrekte karın geçen yıl aynı çeyreğe göre iki kattan fazla artarak 4,46 milyar dolar olarak gerçekleştiği ve bu rakamın 2008 yılından bu yana en yüksek çeyrek dönem karı olduğunu belirtildi.

Şirketin aynı dönemde satışları ise geçen yıl aynı çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 22 artışla 39,9 milyar doları buldu.

Şirketin karının yüzde 70'den fazlası cep telefonu birimi satışlarından kaynaklandı.

Bu yıl 200 milyonu akıllı telefon olmak üzere 380 milyon cep telefonu satmayı hedefleyen Samsung, geçen yıl 97 milyon akıllı telefon dahil 330 milyon cep telefonu satmıştı.

Samsung ayrıca yılın ilk çeyreğinde dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı unvanına kavuşarak Apple'ın önüne geçti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.