banner

Cep telefonlarınız artık ıslanmayacak




Hayatımızın artık ayrılmaz bir parçası haline gelen cep telefonumuzun ıslandığı zaman ne hale gelebileceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz.

İşte kanıtı izlemek için tıklayın

Bu sık karşılaşılan durum halen telefonların ve elektronik cihazların en büyük düşmanı.

Bir İngiliz şirketi olan P2i, bu konunun üzerine giderek, cep telefonlarını, bilgisayarları ve bütün elektronik aletleri sudan ve korozyondan koruyan yeni bir teknoloji geliştirdi.

P2i’nin Sorumlu Teknik Müdürü Dr.Stephen Coulson, yeni teknolojinin nasıl çalıştığını, “Bu teknoloji düşük basınç içeren bir vakum haznesi ile çalışıyor. Bu hazneye ürünü koyuyoruz ve üstünde bir tabaka yaratmak için gaza enerji veriyoruz. Oluşan katman ile sıvılar temas ettiğinde ıslatmak yerine boncuk olarak üzerinden yuvarlanarak kayıp gidiyorlar.” şeklinde anlatıyor.

İyonize gaz, vakum haznesinde ürünün üzerini çok ince bir polimer katman olarak kaplıyor. Sonuç ise dayanıklı sıvı tutmayan kaplama.

Bazı diğer girişimcilerin de telefonları sudan koruma üzerine ürünleri olsada P2i ilk defa geniş ölçekte ticari bir ürün ortaya koyduklarını iddia ediyor.

Müşterileri içinde spor malzemeler üretenler de var.

Hi-Tec Sports’dan Tony Eccleston yeni teknolojiyi nasıl kullandıklarını şöyle anlatıyor:

“P2i’dan önce ayakkabıyı sudan korumak için membranlarımız vardı. Bu üç membran ayağınızın nefes almasına engel oluyor ve ayakkabıyı ağır hale getiriyordu. P2i ile ve iyon maskesiyle çok daha fazla nefes alan, hafif ve daha işlevsel ayakkabılar üretiyoruz.”

Ürünün ayakkabılar üzerindeki ilk deneyleri bile şimdiden büyük bir başarı gösterdi. Özellikle tabiatta veya harp sırasında ıslanan bir ayakkabının yüzde 10 daha ağırlaştığı hesaba katıldığında alınan sonuçların önemi daha da artıyor.

Kağıt mendilin suya batırmasında dahi kuru kalmasını sağlayan bu teknolojinin geliştirilmesiyle nasıl avantajlar sağlayabileceği artık sadece hayal gücünüze kalıyor.

(euronews)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.