banner

Facebook sonunda bunu da yaptı




ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, Facebook’ta çok arkadaşı olan kullanıcıların sosyalleştikçe kendilerini daha iyi hissettiği ve şişmanladığı ortaya çıktı

facebook_sismanABD’de yapılan araştırmaya göre Facebook’ta uzun bir arkadaş listesine sahip olan kişiler sosyalleştikçe kendisini iyi hissediyor. Bu nedenden dolayı mutlu olan kullanıcılar kontrollerini kaybedip kendilerini yemekle ödüllendiriyor.

ABD’de 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada Facebook’taki arkadaş listesi kalabalık olan kişiler çok insanla iletişim kurunca kendilerini mutlu hissediyor.

Mutlu olan kullanıcılar da kendilerini şımartmak için para harcamaya ve ihtiyacından daha çok yemek yemeye başlıyor.

Columbia Üniversitesi ve Pitsburgh Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği çalışmayı yürüten ekipten Keith Wilcox konuyla ilgili Daily Mail gazetesine konuşarak şunları söyledi:

“Kendinize güveniniz ne kadar çok olursa kontrol yeteneğiniz o kadar azalır. ‘Bugün iyi hissediyorum, kendime bir ödül vereyim” deyip yemek yemeğe başlanıyor.”

(ntv)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.