banner

Facebook, insanları daha dürüst yapıyor!




İngiltere'de yapılan sosyal medya araştırması ilginç sonuçlar ortaya koydu. Facebook, Twitter gibi sosyal medya kullanıcıları daha az yalan söylüyor.

Dünyanın en büyük sosyal ağları Facebook ve Twitter ile ilgili İngiltere'de yapılan son araştırma, dijital mecraların farklı bir yönünü ortaya koydu. 2000 Facebook ve Twitter kullanıcısının katıldığı araştırmaya göre kullanıcılar, sosyal ağ yüzünden yalanların daha kolay ortaya çıktığını düşündüğü için daha az yalan söylüyor. İngiliz The Sun  Gazetesi'nde yeralan araştırmaya göre Facebook ve Twitter'ı kullanmaya başladıktan sonra daha az yalan söylediklerini itiraf eden katılımcıların oranı yüzde 36'yı buluyor. Araştırmada, katılımcıların yüzde 53′ü sosyal ağlarda söylenen yalanların daha kolay ortaya çıktığını paylaşırken, yüzde 51′i Facebook ve Twitter’da yanlış anlaşılmaktan veya yalancı durumuna düşmekten endişe duyduklarını ve bu sebeple daha dikkatli davrandıklarını ifade etti. Katılımcıların yüzde 34'ü yalanlarının ortaya çıkmaması için sosyal ağlardaki profillerini ailelerinden ve arkadaşlarından saklarken, yarısından fazlası (yüzde 52'lik bir kesim) Facebook'tan önceki döneme geri dönmeyi istiyor.

(kaynak habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.