banner

GSM abonelerine iyi haber




GSM şirketlerinin 182, 185, 150 gibi paket dışında tuttukları kısa numaralar da her yöne paket kapsamına alınıyor

Bakan Binali Yıldırım, kısa numaralara yönelik aramaların abonelerin tarife paketlerindeki her yöne görüşme süreleri kapsamına alınacağını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sabit ve mobil telefonlardan 182 (Hastane Randevu), 185 (Su Arıza), 186 (Elektrik Arıza), 150 (Başbakanlık İletişim Merkezi) gibi kısa numaralara yönelik aramaların abonelerin tarife paketlerindeki her yöne görüşme süreleri kapsamına alınacağını bildirdi.

Yıldırım, ''Vatandaşlarımız abone oldukları her yöne paketler kapsamında sahip oldukları dakikaları, kısa numaraları ararken de kullanabilecek ve fazladan ücret ödemek zorunda kalmayacaklar'' dedi.

Bakan Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla yapılan düzenlemenin 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacağını kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.