banner

Danıştay’dan LYS kararı




Danıştay, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) yerleştirme puanlarında öğrencinin diploma notunun değil, Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'nın kullanılmasını isteyen öğrencilerin başvurularını reddetti.

Danıştay, Lisans Yerleştirme Sınavı'na bir hafta kala üniversite yerleştirme puanlarında öğrencinin diploma notunun değil, Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'nın kullanılmasını isteyen öğrencilerin başvurularını reddetti.

Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) sayılı günler kala Danıştay'dan dikkat çeken bir karar çıktı.

YÖK’ün geçtiğimiz sene 12 yıllık kesintisiz eğitim sistemiyle üniversite yerleştirme puanlarının hesaplanmasında Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı yerine Ortaöğretim Başarı Puanı'nın kullanılması düzenlenmişti.

Bunun üzerine özellikle üniversite sınavlarında başarı oranı yüksek olan İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Kabataş Lisesi gibi liselerin bazı öğrencileri düzenlemenin iptali için Danıştay'a başvurdu.

Kayna NTV

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.