banner

Evlerinde SBS'ye girdiler




Sağlık durumları nedeniyle okullarda SBS'ye giremeyen öğrenciler, hastane veya evlerinde öğretmenlerin gözetiminde sınava girdi

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) öğrencilerden bazıları sağlık durumları nedeniyle evlerinde ya da hastanelerde girdi.

Hacettepe Ortopedi Bölümü'nde kemik gelişimiyle ilgili yaşadığı sıkıntı nedeniyle yaklaşık 7 aydır tedavi gören Merve Güzel, İnönü İlköğretim Okulundaki öğretmenlerinin desteğiyle sınava hastanede hazırlandı. 

Öğretmenleri, Gaziantep'ten tedavisi için Ankara'ya gelen Merve'yi 7 ay boyunca yalnız bırakmadı ve gördüğü tedavilerden kalan zamanlarda ders vererek onu sınava hazırladı.

Hedefinin fen lisesini kazanmak olduğunu belirten Merve Güzel, imtihanının güzel geçtiğini, bütün soruları yaptığını ancak matematik sorularında zorlandığını söyledi.

Anne Halime Güzel de kızının tedavisi boyunca sabahları iki saat fizik egzersizi yaptığını, iki saat ders çalıştığını, öğleden sonra da aynı tempoyu sürdürdüğünü anlattı.

Kızı sınavdayken dışarıda çok heyecanlandığını ifade eden Güzel, "Sağolsun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin yardımcı oldu. Allah razı olsun. Önce Allah, sonra onun sayesinde. Bütün öğretmenlerimize, burada çalışan personele, doktorlarımıza, hemşirelerimize çok teşekkür ederiz. Hepsinin bizde çok büyük emeği var" dedi.

Güzel, kızının zor şartlarda sınava hazırlandığını dile getirerek, emeklerinin boşa çıkmamasını diledi.

Aileler de büyük heyecan yaşadı

Bu arada, çocukların SBS heyecanına aileler de ortak oldu. Sınava katılanların aileleri çocuklarını okul bahçelerinde heyecanla bekledi.

Sınavın başlamasıyla bazı okullarda, çocukların sınavının sağlıklı yürümesi için ailelerin okul bahçesinden sessizce uzaklaşmaları yönünde anons yapıldı.

Bazı öğrencilerin minik kardeşleri de ağabey ve ablalarıyla yaşadıkları heyecanı paylaştı.

Cennet Koç, en az sınava giren kızı kadar heyecanlı olduğunu belirterek, "Son dakikada, çok geç yetiştik. Aşırı heyecanlıydı. Sabaha kadar hiç uyumadı" dedi. Koç, kızından sınavda sakin olmasını istediğini söyledi.

Murat Yuka da oğlundan daha heyecanlı olduklarını ancak ona belli etmemeye çalıştıklarını belirtti.

Oğlundan bol bol dua etmesini istediklerini ifade eden Yuka, "Aklına ne gelirse yap' dedik. 'Önce yapabileceğin soruları yap' dedik. Bizim geçmişte yaptıklarımızı ona öğretmeye çalıştık" diye konuştu.

Emel Yuka da oğlunun, kahvaltıda çok ağır şeyler yememesine özen gösterdiklerini söyledi. Çocuklarının fazla stres yapmamasını istediklerini dile getiren Yuka, "Onlar için dönüm noktası gibi ama bunun çok önemli olmadığını, başka şeyleri de başarabileceğini izah ettik. Sakin olmasını istedik. 'Besmeleyle başla, rahat ol' dedik" ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.