banner

AB projelerinde görevli öğretmenlere iyi haber




Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Valilikler tarafından Avrupa Birliği projelerinde görevlendirilen öğretmenlerle ilgili, zorunlu ders yükü ayarlamasından sonra mesailerindeki azalmayı telafi etmek için çalışıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Valilikler tarafından Avrupa Birliği projelerinde görevlendirilen öğretmenlerle ilgili, zorunlu ders yükü ayarlamasından sonra, mesailerindeki azalmayı telafi etmek için çalışıyoruz" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Bakan Avcı, valilik önüne konulan "Kitap Kumbarası"nın açılışını yaparak kumbaraya kitap attı.

Daha sonra Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı makamında ziyaret eden Bakan Avcı, burada yaptığı açıklamada, Çankırı'nın milli eğitim alanında çok iyi bir yerde olduğunu söyledi.

İldeki başarının Türkiye ortalamasından iyi olduğunu dile getiren Avcı, "Valilikler tarafından Avrupa Birliği projelerinde görevlendirilen öğretmenlerle ilgili zorunlu ders yükü ayarlamasından sonra, mesailerindeki azalmayı telafi etmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Avcı, bununla ilgili Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'la görüştüklerini vurgulayarak, "Avrupa Birliği Bakanlığının taşrada teşkilatı olamadığı için öğretmenler yoluyla çalışıyordu. Bakanlığın maliyeden kadro talepleri var. Biz de dedik ki bu kadrolar verildiği zaman bizim zaten bu konuda çalışan öğretmenlerimize kadrolar öncelikli olarak tahsis edilirse çalışmalar daha verimli hale gelir. Deneyimli olan özellikle İngilizce bilen öğretmenlerimizle bu, daha kolay olur" ifadesini kullandı.

Özellikle "Yaren" gibi milli gelenekleri gençlere öğretmeleri gerektiğini belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Çankırı'nın bir Yaren geleneği var. Bu geleneği tanıtmalıyız. Bunların yeterince paylaşılmadığını düşünüyorum. Milli gelenekler genç kuşaklara aktarılmalı, onlar da bu gelenekleri bilmelidir. Burada Tuz Mağarası var. Burası cazibe merkezi haline gelir. Sağlık merkezi olabilir."

Bakan Avcı, Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde eğitim fakültesi açılması isteğine olumsuz baktığını anlatarak, bunun her yerdeki eğitim fakülteleri gibi olması halinde açılması taraftarı olmadığını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.