banner

Antalya'da olağanüstü LYS önlemleri




Antalya Valiliği, LYS'nin sakin ve güvenli bir ortamda yapılması amacıyla bugün saat 18.00'den itibaren 16 Haziran pazar günü saat 17.00'ye kadar, otoların klakson çalmalarını, dışarı yayın yapılmasını, asker uğurlama ve düğün konvoyu oluşturulmasını, yıkım ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılmasını yasakladı

Antalya Valiliği, 15-16 ve 22-23 Haziran 2013 tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için klakson çalınmasını, dışarı yayın yapılmasını, asker uğurlama ve düğün konvoyu oluşturulmasını, yıkım ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılmasını yasakladı.

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, gençlerin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendireceği ve gelecekleri bakımından önem taşıyan LYS'nin 15-16 Haziran 2013  ve 22-23 Haziran 2013 tarihlerinde 5 oturumda yapılacağı hatırlatıldı.

Dışarı yayın yapma, konvoy oluşturma yasak

Açıklamaya göre, LYS'nin sakin ve güvenli bir ortamda yapılması amacıyla bugün saat 18.00'den itibaren 16 Haziran pazar günü saat 17.00'ye kadar ve 21 Haziran cuma günü saat 18.00'den 23 Haziran pazar günü saat 14.00'e kadar olan süre içerisinde otoların klakson çalması, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlama gibi konvoy oluşturulması, bina, hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılması Antalya hudutları dahilinde yasaklandı.

Ayrıca, sınavların yapılacağı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günleri hiçbir vasıta park ettirilmeyeceği, sınav yapılacak okul ve çevrelerinde emniyet ve jandarma tedbirleri önceden planlanacağı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacağı da belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.