banner

Başkent'te LYS için nüfus müdürlükleri açık tutulacak




Hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’nda (LYS) adayların mağdur olmaması için Ankara’da nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

Ankara Valiliği hafta sonu yapılacak LYS sınavları öncesinde açıklama yaptı. Öğrencilerin kimlik sorunu yaşaması ihtimaline karşı ilçe nüfus müdürlüklerinin açık olacağı duyuruldu.

Yazılı açıklamada, "Sakin ve güvenli ortamların yaratılması bakımından vatandaşlarımızdan her zaman var olan duyarlılıklarını bir kez daha göstermeleri beklenmektedir" denildi.

Sınavların yapıldığı mahallerin bahçelerine ve çevrelerine özellikle sınav saatlerinde araç park ettirilmeyeceği, sınavların merkezlerine gidecek güzergahlarda toplu taşıma seferlerinin aksaksız sürdürüleceği, sağlık tedbirlerinin de önceden planlanacağı belirtildi.

Açıklamada kimliğini unutan veya kaybeden öğrenciler için sınav günleri Çankaya, Keçiören, Sincan ve Yenimahalle ilçeleri nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağı da duyuruldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.