banner

2013 LYS birincileri




MF-1 puan türünde Türkiye birincisi olan Aslan,"İlk 5'i bekliyordum ama birinciliği tahmin etmemiştim"

2013-LYS sonuçlarına göre MF-1 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan, "İlk 5'i bekliyordum ama birinciliği tahmin etmemiştim" dedi.

Aslan, AA muahbirine yaptığı açıklamada, MF-1 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, YGS-1 puanına göre Türkiye ikincisi olduktan sonra bu sınavda birincilik beklemediğini söyledi.

Birinciliği yolda haber aldığını kaydeden Aslan, "İlk sınavdan sonra bu sınavda birincilik beklemiyordum. Kendi dershanemizde puan türü olarak çok yakın arkadaşlarım vardı. Çok güzel oldu. Güzel haberi, Balıkesir'den İzmir'e dönüşte öğrendim. İlk 5'i bekliyordum ama birinciliği tahmin etmemiştim" diye konuştu.

Dil-2 ve Dil-3 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Oğuzhan Özer

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS)  Dil-2 ve Dil-3 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Oğuzhan Özer, haberi tatil yaptığı Marmaris'te aldı.

Arkadaşlarıyla ilçe merkezindeki bir otelde tatilini geçiren Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı sonucun kendisini ve ailesini çok mutlu ettiğini söyledi.

Dil sınavından sonra cevaplarını kontrol etmediğini, kaç yanlışının olduğunu bilmediğini belirten Özer, "Sınavdan çıktığımda iyi geçtiğini düşünmüyordum. Bu sonuç benim için sürpriz oldu diyebilirim. Birinci olduğumu öğrenince şaşırdım ama çok mutluyum. Böyle bir sonuç beklemiyordum. Ailem benden daha çok mutlu oldu. Arkadaşlarım da bu sonuca şaşırdı. Öğretmenlerim ve arkadaşlarım arayarak tebrik etti" dedi. 

Yabancı dil sınavı için özel bir çalışma yapmadığını ifade eden Özer,  okulunun yabancı dil eğitimi veren bir kurum olduğu için İngilizce'sinin iyi olduğunu anlattı. Diğer derslere ise fazla yüklenmeden çalıştığını dile getiren Özer, şöyle devam etti:

"Günde 8-10 saatlere çıkmadan, 2-3 saat çalışarak eksiklerimi tamamlamaya çalıştım. Başarılı bir sistem uyguladığıma inanıyorum. Okulda not sıralamasına göre sınıfımda beşinci sıradaydım. En iyi değildim ama kötü de değildim. Elimden geldiğince sinemaya gitmeye çalıştım, futbol basketbol oynadım, dışarı çıkıp gezdim ama çalışmayı da ihmal etmedim."

İstanbul Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden mezun olduğunu kaydeden Özer, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü tercih etmeyi düşündüğünü söyledi. Özer, Dil-1 puan türünde ise yedinciliği elde ettiğini kaydetti.

TS-1 ve TS-2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ahmet Koçak

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TS-1 ve TS-2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Özel Aziziye Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Koçak, "Çalışmanın da aşırısına kaçmadık. Sosyal yanımızı bir kenara bırakmadık. Bir şekilde dengeleyip çalıştık ve bu başarıyı elde ettik" dedi pharmaciepourhomme.fr.

Sonuçların açıklanmasının ardından Özel Aziziye Eğitim Kurumlarına gelen Koçak, burada yaptığı konuşmada, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Sene başından itibaren rehber öğretmeninin çok düzenli ve sistemli takibinin ardından bu başarıyı elde ettiğini ifade eden Koçak, "Hocalarımız ne dediyse yaptık, çalışma adına ne dedilerse yaptık. Çalışmanın da aşırısına kaçmadık. Sosyal yanımızı bir kenara bırakmadık. Bir şekilde dengeleyip çalıştık ve bu başarıyı elde ettik. Başarımızda Fem Dershanelerinin hakkını inkar edemeyeceğim. Okulumuz ve ailemize teşekkür ederim" diye konuştu.

Koçak, hukuk fakültesi okumak istediğini ve bunun yanı sıra ilahiyat fakültesi bitirmek istediğini kaydetti.

Baba Zeki Koçak ise oğlu Ahmet'in sistematik bir şekilde çalıştığını ve bunun sonrasında bu başarının geldiğini dile getirdi.

Okul müdürü Kemal Küçükkaya da bu derecelerin elde edilmesinde emeği geçen öğretmeler ile öğrencilerin ailelerine kutladığını belirterek, "Biz arkadaşlarla kahvaltı yaptığımızda derece sözü almıştık. Bu arkadaşlarımız da sözlerini tutular. Bize Erzurum'da bir ilki yaşattılar. Doğu Anadolu bölgesinde ilk kez bir Türkiye şampiyonu çıkıyor, emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Küçükkaya, okullarının LYS sonuçlarına göre ilk 100'de 51 derece, ilk 1000'de 96 derece elde ettiklerini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.