banner

Mezuniyet töreninde sıra dışı Gezi protestosu!




İTÜ Denizcilik Fakültesi mezuniyet töreninde öğrencilerden Bakan Yıldırım'a şifreli '#direngezi' karşılaması

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin mezuniyet töreninde bazı öğrenciler, törene katılan Bakan Binali Yıldırım'ı işaret flamalarıyla '#direngezi' yazarak karşıladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Tuzla Yerleşkesi'nde pazartesi günü düzenlenen Denizcilik Fakültesi'nin mezuniyet töreni ilginç bir protestoya sahne oldu.

Ellerinde denizcilerin kullandığı işaret flamaları olan 10 üniversiteli, törene katılan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’a ilginç bir sürpriz yaptı.

Twitter’da hashtag için olarak kullanılan ‘#’ işareti tutan bir öğrencinin solunda dizilen 9 kişi flamalarla denizcilik dilinde ‘#direngezi’ yazdı.

Fotoğraf sosyal medyada büyük ilgi gördü.

İşte o işaretlerin anlamları:

(D)elta, (I)ndia, (R)omeo, (E)cho , (N)ovember , (G)olf , (E)cho, (Z)ulu , (I)ndia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Radikal

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.