banner

Vakıf meslek yüksekokulları aynı çatı altında birleşti




Bir üniversiteye bağlı olmayan bağımsız Meslek Yüksekokulları sorunlarını çözümlemek için bir çatı altında birleşti. Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği adını alan kuruluşun bünyesinde 6 vakıf meslek yüksekokulu yer alıyor.

Mesleki eğitimin öneminin vurgulanması ve güçlendirilmesi amacıyla kurulan Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği'nin kurucu başkanı Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş oldu.

 Durmuş Birliğin kuruluş amaçlarını şöyle açıkladı: "Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği'ni kurarak, Vakıf Meslek Yüksekokullarında yürütülen çalışmalarda birlik ve bütünlüğün oluşturmayı, ortak sorunların çözümünü kolaylaştırmayı amaçladık. Aynı zamanda meslek eğitiminde çağdaş eğilimlerin ve yaklaşımların izlenmesi ve bunun eğitim modellerine yansımasının sağlanması konularında da çalışmaları hedefledik. Bu kapsamda, öğrencilere dünya ve AB meslek standartlarına uygun eğitim olanakları sunmayı planlıyoruz. Bunu yaparken iş dünyası ile yakın iş birliği kurup, akademik bilgi ile mesleki eğitimi birlikte sunan Meslek Yüksekokulları olarak meslek eğitimi ile ilgili projelerin desteklenmesi ve hayata geçirilmesine de katkıda bulunacağız."

 Türkiye'de bağımsız Vakıf Meslek Yüksekokullarında 10.000'den fazla öğrenci olduğunu belirten Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği Başkanı Bahattin Durmuş; " bu yüksekokulların öğrencilerin meslek edinmesindeki önemini, iş bulmada verdiği kolaylığı bir kez daha vurguluyoruz " dedi.

Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliğinde şu Meslek Yüksekokulları yer alıyor:

- Adıgüzel Meslek Yüksekokulu, İstanbul

- Avrupa Meslek Yüksekokulu, İstanbul

- Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, İstanbul

- Kavram Meslek Yüksekokulu, İstanbul

- Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Nevşehir

- Plato Meslek Yüksekokul, İstanbul

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.