banner

Özel okullarla ilgili çok tartışılacak iddia!




Hürriyet Gazetesi’nden Safer Levent özel haberinde, bir özel okulun başarısız olduğu gerekçesiyle öğrencinin ailesine “Oğlunuzu okuldan alın, okulun başarısını düşürüyor” dediğini ve bunun sadece bir öğrenciyle de sınırlı olmadığını iddia etti.

Hürriyet’te yer alan haberde Türkiye’nin en köklü özel okullarının başarısız öğrencileri okuldan göndermeye çalıştığı giden başarısız öğrencilerin yerine de devlet okullarında okuyan başarılı öğrencileri kendi bünyelerine katmak için özel burslarla ailelere teklifte bulunulduğu da iddia edildi.

İşte o haber

Çocuğunuzu okuldan alın!

YANLIŞ okumadınız, çocuğunuzu okuldan alın!

Kim söylüyor bunu? Türkiye’nin anlı şanlı özel okullarından birinin yöneticisi. Kime söylüyor? Çocuğunu bu özel okulda okutan bir veliye.

Hikayeyi başa saralım. Türkiye’de yüzbinlerce veli her yıl çocuğunu hangi okula göndersem telaşı yaşıyor. Devlet okulları bir seçenek. Ancak son zamanlarda sayıları hızla artan özel okullar da önemli bir alternatif durumunda. Tam ismini neden vermediğimi daha sonra anlayacağız bir çift de çocukları ile ilgili büyük bir kararsızlık yaşıyor. İlkokul sonrası devlet okuluna devam mı, yoksa özel okul mu? Sonuçta elden avuçtan kısıp belki biraz daha çalışıp, hatta borçlanıp özel okulda karar kılıyorlar. Tercihleri biraz pahalı da olsa üniversite sınavlarında başarısıyla nam salmış bir özel okul oluyor. Okul başlıyor. İlk yıl çocukları orta halli bir başarı sergiliyor. Dersleri ne çok iyi ne çok kötü. İkinci yılın ortalarına doğru işler değişiyor. Öğrencinin not performansı düşüyor. Evde çalışmasına rağmen sınavlardan aldığı notlar aileyi telaşlandırıyor.

Haberi okumak için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.