banner

Türkiye birincisinin Robert hayali gelir engeline takıldı




Seviye Belirleme Sınavı’nda tüm soruları doğru yaparak 16 öğrenci arasına giren Türkiye birincisi Çağlan Turgut'un Robert Koleji'nde okuma hayali gelir engeline takıldı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, SBS sınavında tüm soruları yapan 16 öğrenci arasına girerek Türkiye birincisi olan Çağlan Turgut'un Robert Koleji'nde okuma hayali yıllık brüt gelire takıldı. Ön kayıt yaptırarak burs başvurusu için gerekli belgeleri okula veren Turgut ailesi, yıllık gelirini gösteren çizelgeyi de sundu. Yıllık brüt geliri 100 bin lira olan ailenin burslu okutma talebi kabul edilmedi. Geliri aylık 2 bin liranın altında olanlara burs verildiğini belirten anne Çiğdem Turgut, "3 çocuğum ve 5 bin lira gelirim var. Gelirimin yarısını bir okul taksidine vereceğiz. Diğerlerine para ayıramayacağım" dedi. Yıllık ücreti 45 bin lira olan okula gönderme imkanları olmadığını kaydeden anne Çiğdem Turgut, "Türkiye birincisi olan bir çocuğa en azından jest yapılabilirdi" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.