banner

Polisten üniversite öğrencilerine uyarı




Emniyet Genel Müdürlüğü, üniversiteye kayda gelen gençleri terör örgütleri ve uyuşturucu tacirlerine karşı korumak için harekete geçti. Üniversite önleri ile otogar, havaalanı ve şehrin kalabalık yerlerine stantlar açan polis, kayda gelen üniversite öğrencilerine danışmanlık yapacak

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), kayıt döneminde üniversite önlerinde stantlar açıp, terör örgütleri ile uyuşturucu tacirlerine karşı bilinçlendirmek için öğrencilere ve ailelere danışmanlık hizmeti verecek. Öğrencilere üniversiteyle ilgili bilgi verip yurt ve burs imkanlarını anlatacak olan polis, hazırladığı broşürlerle öğrencileri ve ailelerini terör örgütleri ile uyuşturucu tacirlerine karşı uyaracak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle Anadolu'dan büyük şehirlere okumaya gelen gençleri hedef alan törer örgütleri ve uyuşturucu tacirlerine karşı harekete geçti. Örgütlerin ve uyuşturucu tacirlerinin, ailesinden koparak başka bir sosyal çevreye uyum sağlamaya hazırlanan üniversite öğrencisi gençleri hedef seçtiğini tespit eden güvenlik güçleri, aileleri ve öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla üniversite bulunan tüm illerde stantlar kuracak.

Okul önleri, otogar, havaalanı, gar ve şehrin kalabalık yerlerinde açılacak olan stantlarda polis, ailelere ve öğrencilere danışmanlık hizmeti verecek. Öğrencilere üniversiteyle ilgili bilgi verip yurt ve burs imkanlarını anlatacak olan ekipler, broşürlerle öğrencileri ve ailelerini terör örgütleri ve uyuşturucu tacirlerine karşı uyaracak.

Polis, öğrencilerin kayıtla ilgili tüm sorularına cevap verecek, öğrencilerin kayıt yaptırmasına, yurt ve burs başvurularına yardımcı olacak.

Polis, terör örgütleri hakkında bilgi verecek

Polisin, ailelere ve üniversite öğrencilerine dağıtacağı broşürlerde terör örgütlerine ilişkin şu bilgiler yer alıyor:

-Örgüt, öğrenciler hakkında ilk olarak aile yapısını, zaaflarını, arkadaşlarını ve gelir düzeyleri hakkında bilgiler topluyor.

-Yeni gelen öğrencinin güvenini kazanmak için her türlü faaliyette yanlarında olduklarını hissettirmeye çalışıyorlar ve kötü amaçlar için güven kazanıyorlar.

-Örgüt üyeleri ikinci aşamada da aile bağlarının zayıflatılması, koparılması ve sosyal çevreyle irtibatlarının sınırlandırılması konusunda çalışma yapıyorlar. 

-İlerleyen dönemde örgütün ideolojisini benimsetmek için 'sosyal aktivite' adı altında kamplar düzenleyerek buralarda dergiler ve kitaplar okutuyorlar.

Emniyet, gençleri ve aileleri şöyle uyarıyor:

-Sevgi ve ilgiyi hiç tanımadığınız kişilerden görmeye başladıysanız, amacını ve konusunu bilmediğiniz sosyal bir faaliyete davet ediliyorsanız, şiddet okumaya yönelik yayınları okumaya teşvik ediliyorsanız örgütün hedefinde olabilirsiniz. 

-Bundan dolayı doğru sonuçlara yanlış yollardan ulaşılamaz. Yanlış yapmakla kalmayıp, bunları alışkanlık haline getirenler doğru yolu bulabilir mi? 

-Sevgili gençler, yasadışı gruplar, insan kaynağı olmadan varlıklarını devam ettiremezler. Sevgi, barış, özgürlük, adalet ve inanç gibi insanlığın ortak değerlerinin istismar edilmesine fırsat vermeyin. Bu değerlerden kopmadan eğitiminize devam edin.

-Çocuklarınızı gerekli gereksiz yargılamadan ve eleştirmeden yetişkin yerine koyun ve onlara bu krtitik dönemde herkesten daha çok yardımcı olun.

-Reddedici, umursamaz, aşırı hoşgörülü, aşırı disiplin uygulayan, baskıcı, mükemmelliyetçi olmayın.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.