banner

Prof.Dr. İrfan Erdoğan yorumluyor




İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İrfan Erdoğan 8 maddede kesintili eğitimin faydalarını anlatıyor.

Kesintili eğitimin faydaları şöyle sıralanabilir:

-Zeki öğrenci daha iyi hızlı öğrenecek ve dünya ile yarışabilecek.

-Daha az yetenekli öğrenci, aşağılık kompleksine düşmeyecek.

-Meslek liseleri öğrenci akınına uğrayacak. Sanayici teknik eleman bulacak.

-Kur'an kursları ve imam hatip liseleri normalleşecek.

-Düz liselere giden öğrencilerin 4 senesi heba olmayacak. Düz lise yerine meslek lisesine gidecek ve bir meslek öğrenecekler.

-Kesintili eğitimde yeteneğini geliştirmiş öğrenci ile henüz yeterince geliştirememiş öğrenci aynı sıralarda, 8 yıl birlikte olma mecburiyetinden kurtulacak.

-Zeki öğrenci ile daha az zeki öğrenci kesintisiz eğitimde 8 yıl birlikte okuyor. Daha az zeki öğrenci, zeki öğrencinin öğrenme hızını kesiyor ve onun zamanını çalıyordu.

-Bu durumda zeki öğrenciler, diğer öğrencilerin moralinin bozulmasına yol açıyordu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.