banner

Bakanlık her yerde onu arıyor




Kayseri’de yerel bir gazetenin gündeme taşıdığı, ‘Çöpten Çocuk Yuvası’ başlıklı haber, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

copyuvaAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde objektiflere takılan ve geçimini kâğıt-plastik toplayarak sağlayan bir kadın ile çöpler içinde etrafa meraklı gözlerle bakan 1,5 yaşındaki çocuğun bulunması için talimat verdi. Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, çocuğu arama çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Çocuğun bulunması için polis, emniyet ve bazı kurumlardan yardım talep ettiklerini hatırlatan Akyüz, çocukla ilgili nüfus kayıtları bulamadıklarını belirtti. Ailenin bulunması durumunda muhtaç oldukları tespit edilirse müdürlük tarafından yardımda bulunulacak. Çöp konteynerlerini gezerken görüntülenen kadın, muhabire oğlunun adının Erol Zurna olduğunu söylemiş ve yaşadığı sıkıntıları dile getirmişti. Çocuğunu bırakacak kimsesi olmadığı için yanında taşıdığını anlatan çaresiz anne, “Çöpler bizim ekmek paramız, çocuğumun da oyuncağı.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak Zaman

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.