banner

Öğrencilerin yemek sorununu böyle çözdüler




Manisa'daki bir ilkokulda yemek çıkmaması nedeniyle veliler, öğle saatlerinde okul karşısındaki parkta çocuklarının beslenmesini sağlamaya çalışıyor

Manisa'daki bir ilkokulda yemek çıkmaması nedeniyle veliler okulun karşısındaki parkta öğle aralarında çocuklarının beslenmesini karşılıyor.

Türk Hava Kurumu İlkokulu'nda öğrenci velilerinden Sibel Sözek, gazetecilere yaptığı açıklamada, mağdur olduklarını vurgulayarak, çocuklarını parkta doyurmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Evleri uzak olduğu için zorluk yaşadıklarına dikkati çeken Sözek, "Okulun içerisinde yemek yedireceğimiz herhangi bir yer yok. Pazartesiden sonra velilerin okula girmesi yasaklanıyor. Mecbur çocuklara burada parkta yemek yedireceğiz. Evimiz uzak olduğu için çocuğumuz okuldan çıkana kadar parkta bekliyoruz" diye konuştu.

Öğrenci velisi Emsal Çakal ise okul kantininde yemek yedirilmediğini iddia ederek, "Evlerimiz uzak olduğundan öğrencileri servise veremedik. Çocukları eve getir götür çok zor oluyor. Kantinde de yemek yedirilmiyor. Önümüz kış çok mağdur durumdayız. Çocuklarımızı buradaki parkta yemek yedirmek zorunda kalıyoruz" dedi.

"Konuyu okul müdürümüzle değerlendirdik"

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise konuyla ilgili olarak, Türk Hava Kurumu İlkokulu'nda velilerin bazı haklı istekleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Çocuklarına öğle saatinde yemek ve beslenme yetiştiremediklerine yönelik velilerin bazı şikayetleri olmuştur. Konuyu okul müdürümüzle değerlendirdik. Okuldaki öğle sırasındaki dinlenmeyi biraz daha uzatacak ya da okulda yemek çıkarılması için veya hazır yemek firmalarından yemek temini için gerekli tedbirleri alacaktır."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.