banner

5 yaşındaki Arif ihmale mi kurban gitti?




Anaokulunda hayatını kaybeden 5 yaşındaki Arif ihmale mi kurban gitti? Denizli Valiliği bu sorunun yanıtını arıyor.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 5 yaşındaki Arif Arda Tezcan'ın anaokulunda hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak konunun aydınlığa kavuşturulması için çalışmaların yapıldığını belirterek, "Olayla ilgili adli soruşturmaya başlandı, varsa ihmali olanlarla ilgili idari soruşturma da yapılacak" dedi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arif Arda Tezcan'ın eğitim gördüğü anaokulunda hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını bildirdi.

Olayla ilgili tahkikatın sürdüğünü kaydeden Demir, "Konunun aydınlığa kavuşturulması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Otopsi sonucunu bekliyoruz, şu anda ölüm nedeni için bir şey söylemek erken. İyice araştırılması talimatını verdim. Aileye de başsağlığı diledim. Olayla ilgili adli soruşturmaya başlandı, varsa ihmali olanlarla ilgili idari soruşturma da yapılacak" dedi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan otopside, Arif Arda Tezcan'ın ölümünün dış etkenden kaynaklanmadığının tespit edildiği, ölüm nedeninin belirlenmesi için elde edilen bulguların İstanbul Adli Tıp Kurumunda değerlendirileceği belirtildi.

Arif Arda Tezcan'ın cenazesinin bugün öğleyin toprağa verileceği öğrenilirken, olayın meydana geldiği Saime Aslan Anaokulu'nda eğitim öğretime bugün devam edildi.

Adalet Mahallesi'ndeki Saime Aslan Anaokulu öğrencilerinden Arif Arda Tezcan, okulun oyun parkında düşmesi sonucu bilinci kapanmış, görvliler tarafından kaldırıldığı  Servergazi Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.