banner

MEB Müstaşarı Tekin’den önemli açıklamalar




MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, liselere son kez yedek listelerden yerleştirme yapılacağını belirterek bu yerleştirme ile kontenjanların önemli bir kısmının dolacağını ifade etti.

Eğitimtercihi- Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, liselerdeki boş kalan kontenjanlara ek yerleştirmelerle ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Tekin Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı;

 “Değerli arkadaşlar herkese merhaba. Liselere yerleşme ile ilgili nakil işlemleri dün itibariyle sona erdi. Son kez yedek listeler üzerinde bir yerleştirme gerçekleştirilecek. İnşallah kontenjanların önemli bir kısmı dolacak.” açıklamasında bulundu.

Görevde Yükselme Çerçeve Yönetmeliği

Müsteşar Tekin ayrıca ‘Görevde Yükselme Çerçeve Yönetmeliği’nin de yayınlandığını, yer değiştirme ve atama yönetmeliğinin tek metin haline getirileceğini ve MEBBİS üzerinden paylaşılacağını duyurdu.

Tekin şu açıklamayı yaptı;

 “Bir diğer konu Görevde Yükselme Çerçeve Yönetmeliği yayınlandı. Bu yönetmeliğe göre Bakanlığımız Görevde Yükselme Yönetmeliği çalışmaları başladı. Taslak metin oluşturuldu, yer değiştirme ve atama yönetmeliği tek metin haline geliyor. Taslak metin MEBBİS üzerinden sizlerle paylaşılacak. Katkı ve desteklerinizi bekliyoruz.”

“İl içi özür grubu sorununu Şubat ayında çözeceğiz”

Tekin il içi özür grubu sorununun da Şubat ayı içinde çözüleceğini belirtti.

“Son bir konu iller arası özür sorunlarını elimizden geldiğince çözdük. Sosyal medya üzerinden il içi özür grubu sorunu yaşayan arkadaş bize ulaştı. Şubat döneminde bunu inşallah çözmeye çalışacağız. Herkese hayırlı günler.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.