banner

İşte matematik ve okumada en iyi ülkeler




Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) bünyesinde çalışan Uluslararası Yetişkin Beceri Ölçümü Programı'nın (PIACC) yaptığı araştırma sonucunda, 23 ülke arasında okuma ve matematik alanında en iyi ülkeler Japonya, Finlandiya ve Hollanda oldu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) bünyesinde çalışan Uluslararası Yetişkin Beceri Ölçümü Programı'nın (PIACC) yaptığı araştırma sonuçlandı.

İspanyollar ve İtalyanlar, matematik ve okumada sınıfta kaldı

PIACC'ın 23 ülkede, 16 ila 65 yaşları arasında 157 bin kişiye yaptığı anket sonucu ekonomik krizle mücadele eden ve eğitim sektöründe de kesintiler yapan İspanya ve İtalya'yı korkuttu. 23 ülke arasında okuma alanında İtalyanlar sonuncu, İspanyollar sondan birinci olurken, matematik alanında bu kez İspanyollar sonuncu, İtalyanlar da sondan birinci sırada yer aldı.

[raştırma sonucuna göre, orta yaşlardaki bir İspanyol veya İtalyan, ''Don Kişot'' gibi içeriği zengin ve yoğun bir kitapta okuduğu metni anlamazken, aynı şekilde elektrik faturalarında belirtilen tüketim grafiğini yorumlama kabiliyetine de sahip değil.

PIACC'ın açıkladığı araştırmada, okuma oranı olarak İtalya 250, İspanya 252 puanda gösterilirken, OECD (273) ve AB (271) ortalamalarının çok altında oldukları gözlendi. Matematikte ise bu rakam İspanya'da 246, İtalya'da 247 olarak verilirken, yine OECD (269) ve AB (268) ortalamalarının oldukça altında olmaları dikkatس çekti.  

Türkiye'nin dahil olmadığı 23 ülke arasında okuma ve matematik alanında en iyiler Japonya, Finlandiya ve Hollanda olarak ön plana çıktı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.