banner

‘Bu bir sessiz devrim’




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'de son 10 yılda yapılanların sessiz devrim olarak nitelendirildiğine işaret ederek, "Bu sessiz devrimin en temel bileşenlerinden biri de özel eğitime verilen önem konusudur. Bunu iftiharla söyleyebiliriz Türkiye, dünya ülkeleri arasında engellilere sahip çıkılması konusunda çok örnek bir program yürütmüştür ve devam etmektedir" dedi. 

nabi avcıBakan Avcı, Sakarya'nın Serdivan ilçesinde engelli öğrencilere yönelik yapılan Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama ve Sakarya Özel Eğitim Merkezi'nin açılışına katıldı. 

Avcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığını ve bunların genç nesile zaman zaman aktarılması gerektiğini söyledi. 

Türkiye'nin, genç bir ülke olduğunu belirten Avcı, "Nüfusumuzun büyük bölümü 25 yaşın altında. Dolayısıyla eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkları, gençlerimiz yaşamadıkları için bilmez. Doğrusu, yaşamalarını da istemeyiz. Eski Türkiye'nin birtakım zaaflarını onların yaşamasını istemeyiz ama bu yeni Türkiye'nin yeni yüzüne ve kazanımlarına kolay gelinmediğini anlatmamız lazım" diye konuştu. 

Son 10 yılda özel eğitim alanında da önemli gelişmelerin yaşandığını dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

"Bu kazanımlardan biri de özel eğitim alanında yapılan gelişmelerdir. Zaman zaman yabancılar Türkiye'de son 10 yılda yapılan çalışmalar için sessiz devrim tabirini kullanıyorlar. Bu sessiz devrimin en temel bileşenlerinden birisi de özel eğitime verilen önem konusudur. Bunu iftiharla söyleyebiliriz Türkiye, dünya ülkeleri arasında engellilere sahip çıkılması konusunda çok örnek bir program yürütmüştür ve devam etmektedir."  

Avcı, geçmiş yıllarda görmezden gelinen ve eğitim dışında bırakılan pek çok çocuğun, bugün hükümetin sağladığı imkanlarla ve gerçekleştirilen zihniyet değişimi sonucunda bu tür eğitim kurumlarında eğitim aldığını ve bu kurumların sayısının giderek arttığını dile getirdi.

Sakarya'nın da bu konuda öncü bir şehir olduğunu kaydeden Avcı, Türkiye genelindeki 9 engelli anaokulundan 3'ünün bu kentte olduğuna işaret etti.

Bakan Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece anaokulu düzeyinde değil normal eğitim çağı ötesinde 22 yaşından sonrası için öncesinde bu çocuklarımız devlet ilgisinin dışında kalıyordu. Artık 22 yaşından sonra da çalışma atölyelerinde çocuklarımız eğitimlere devam etme şansı buluyor. Bugün bin 480 eğitim kurumunda, 250 binin üzerinde çocuğumuz 11 bin 39 öğretmenimizin nezaretinde eğitimlerini sürdürüyor. İnşallah bu sayıyı artıracağız ve eğitim dışında bir çocuğumuz dahi kalmayacak."

Konuşmasının ardından merkezleri açan Avcı, sınıfları dolaştı, merkezde bulunan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak öğretmen ve velilerle görüştü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.