banner

Öğretmenlere Facebook kısıtlaması




Almanya’da Rheinland Pfalz eyaletinde öğretmenlerin sosyal paylaşım sitelerinde öğrencileriyle arkadaş olmaları yasaklandı

öğretmenlere facebook sınırlamasıAlmanya'nın Rheinland Pfalz eyaletinde, öğretmenlerin öğrencileriyle sosyal paylaşım sitelerinde  arkadaş olmaları yasaklandı.

Bild gazetesinde yer alan habere göre, Rheinland Pfalz eyaletinde, öğretmenlerin Facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinde öğrencilerle arkadaş olmalarının yanı sıra öğrencilerin notlarını paylaşmalarına, ödev vermelerine veya gezi planlaması yapmalarına yasak getirildi.

Yasaklamaya, Facebook'un özel bilgileri değerlendiren bir platform olması gerekçe gösterilerek bunun, okulun eğitim verme görevine aykırı olduğu ifade edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.