banner

Okula geç kalan öğrencilere sopalı dayak kameralarda




Okula geç kaldıkları için öğretmenleri tarafından sıraya dizilip sopayla dövüldüler

Yemen'in Taiz kentindeki bir lisede kaydedildiği belirtilen bir videoda yaklaşık 200 öğrenci sıra dayağına çekilirken görüntülendi. Okulun en üst katındaki bir pencereden çekilen ve 18 Ekim'de YouTube'a yüklenen videoda öğretmenleri tarafından sopayla dövülen öğrencilerin cezalandırılma gerekçesininse derse geç kalmak olduğu açıklandı. FRANCE 24'e konuşan Yemenli bir insan hakları örgütü yetkilisi, olayla ilgili Taiz Valisi'ne şikayette bulunduklarını belirtti. Ancak bu girişiminden sonuç alamayan örgüt, öğrencileri döven öğretmen ve okul müdürü Abdelaziz Saif hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.