banner

Şans oyunları okullara 100 metre mesafede olacak




Milli Piyango yönetmeliğinde şans oyunlarına 100 metre sınırı getirildi. Bundan sonra Sayısal Loto, Milli Piyango bayileri okula, camiye 100 metre uzak olacak. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilileri, çocukların bu durumdan etkilenmemesi için bu kararı aldıklarını ifade etti.

Hürriyet Gazetesi’nden Neşe Karanfil’in haberine göre, şans oyunu bayilerine 100 metre sınırı geldi. Şans oyunu bayileri ile sabit dış mekan reklamlarının yapıldığı yerler, ilk ve ortaöğretim okulları, ibadethaneler ve gençlik merkezlerine 100 metreden yakın olamayacak. Mesafe şartı, lisans sahibi ve satış birimi arasında sözleşmenin imzalandığı tarih itibarıyla aranacak. Mevcut bayiler için 100 metre şartı, aynı işyerinde faaliyette bulunmaya devam etmeleri koşuluyla faaliyete geçiş tarihinden itibaren üç yıl süreyle uygulanmayacak. Milli Piyango İdaresi’ne ait şans oyunlarının özelleştirme ihalesine çıkılması için beklenen yönetmelik değişikliği ResmiGazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelik değişikliği ile herhangi bir tüzel kişiye veya iktisadi devlet teşekkülüne verilecek şans oyunları lisansı için tanımlanan 10 yıllık süre genişletilerek, ibare, “Lisans süresi, Bakanlar Kurulu kararında yer alan süredir” şeklinde değiştirildi. Lisans sahibi elde ettiği hasılattan ve diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden, Bakanlar Kurulunun lisans süresi için belirlediği oranlarda pay alacak. Lisans değeri, Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen paylar için günün ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak uluslararası finans ve sermaye piyasalarında kabul görmüş değerleme yöntemleri kullanılarak belirlenecek. Yapılacak ihale, Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunda yer alan pazarlık usulü ile yapılacak. Yetkililer, yönetmeliğin çıkmasının ardından ihale için artık geri sayımın başladığını ihalenin muhtemelen 2013 yılının sonuna kadar açılacağını dile getirdi.

Amaç çocukları korumak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilileri,  sayısal loto oynatılan bir yerde muhtemelen at yarışı da oynatıldığını, alkol de satıldığını belirtti. Yetkililer, çocukların bu durumdan etkilenmemesi için bu karar aldıklarını ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.