banner

Gezi'ye giden öğretmenlere ceza vermeyen müdürlere sürgün




Öğrencilere, Gezi eylemlerine katıldıkları için "ceza" vermeyen 46 okul yöneticisi için incelemenin ardından sürgün istendi.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri Gezi Parkı eylemleri ile ilgili soruşturma raporlarını tamamladı. Raporların tamamlanmasının hemen ardından ise Ankara valiliği soruşturma izni verdi. Ankara’nın bir çok eğitim kurumlarında yer alan 46 okul yöneticisi için “Gezi Parkı eylemlerine katılan öğrenciler hakkında cezai işlem uygulamadığı” gerekçesiyle sürgün cezası istendi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü istenen cezalara ilişkin İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinden görüş alacak. Cezaların uygulanması 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili sonuna sarkacak.

Eyleme göz yumma gerekçesi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Haziran ayında başlatılan incelemeler 4 ay sonra tamamlandı. “Öğrencileri protestoya teşfik etme” ve “Öğrencilerin eylem yapmasına göz yumma” gibi gerekçeler göstererek Ankara’nın yüzlerce öğretmeni hakkında inceleme başlatılmıştı. Edinilen bilgiye göre bunlardan 46 okul yöneticisi için sürgün talep edildi. İncelemeler sırasında müfettişler, protestolarda Ankara sokaklarında polis tarafından çekilen görüntüleri öğretmenlere göstermiş ve görüntülerdeki öğrencilerin kendi okullarının öğrencisi olup olmadığını sormuştu. Ayrıca öğrencilerin ve öğretmenlerin sosyal medya paylaşımları da incelenmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.