banner

Üniversite tercihinde sosyal medya etkili oluyor




Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ'yü kazanan 124 öğrenciden 50'sinin tercihlerden önce, birebir tanıtımlar, kampüs ziyareti, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar kullanarak üniversite ile iletişim kurduğunu belirtti.

Sabuncuoğlu, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde kapılarını ilk kez öğrencilerine açan AGÜ'ye, 6 farklı bölümde öğrenci kabul ettiklerini, üniversitelerinin, öğrencilerin LYS başarıları dikkate alındığında bölümlerin çoğunda tercih edilen ilk 5 devlet üniversitesi arasında yer aldığını söyledi.

Bu kriterlere göre AGÜ'nün, Türkiye'deki tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında ilk 10'da yerini aldığını belirten Sabuncuoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en iyi devlet üniversiteleri ile birlikte ismi geçen bir üniversite olarak AGÜ, tamamen İngilizce eğitim veriyor olması bakımından da dikkati çekiyor. 2013 yılında alınan öğrencilerin başarı sıralamaları da önemli bir veri olarak ortaya çıkıyor. 124 öğrenciden 10'u ilk 10 binden, 50'si 10-20 bin aralığından, 59'u 20-30 bin aralığından geldi. Okul birinciliği vesilesiyle tercih hakkını AGÜ'den yana kullanan 5 öğrenci ise 30 binin altındaki sıralamalarda yer aldı. Mezun oldukları liseler bakımından öğrencilerin yarısından fazlası ise Anadolu ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nden, 16 öğrenci ise fen liselerinden mezun olan öğrencilerden oluştu."

32 ilden öğrenci var

AGÜ'nün öğrencilerinin, Türkiye'nin 32 farklı ilinden geldiğini belirten Sabuncuoğlu, böylece AGÜ'nün, hedeflediği gibi tüm Türkiye'den öğrenci alarak, daha ilk yılında, önemli bir kazanım elde ettiğini söyledi.

Dünya standartlarında bir üniversite olmayı amaçlayan AGÜ'nün, onlarca yükseköğretim kurumu ve yüzbinlerce öğrencisi ile birer üniversite kenti olan her üç şehirden de öğrenci almayı başardığını anlatan Sabuncuoğlu, tüm öğrencilerin yüzde 15'inin Ankara'dan geliyor olmasının da dikkat çekici bir istatistik olarak öne çıktığını dile getirdi.

Sayıları daha az olsa da İstanbul'dan 6, İzmir'den 5 ve Antalya'dan 4 öğrencinin alınmış olmasının da gelecek yıllar için belirleyici bir gösterge olarak kabul edildiğini belirten Sabuncuoğlu, şöyle devam etti:

"Üniversite içerisinde oluşturulan tanıtım grubu, çalışmalarına aylar önce başladı, rektörlük, üniversitenin 2013 faaliyetleri arasında birincil öncelik olarak tanımladığı bu konu hakkında yüzlerce saati bulan çalışma toplantıları gerçekleştirdi. Ardından AGÜ Destekleme Vakfı'nın (AGÜV) desteği ile çeşitli burslar, Amerika Dil Programı, bilgisayar alımı gibi öğrenci destekleri belirlendi. Yine AGÜV'ün desteği ile ülke çapında internet, sosyal ağlar, outdoor, televizyon gibi çok farklı mecraları kapsayan bir tanıtım kampanyası planlanıp yürürlüğe kondu. Tanıtım grubunda yer alan akademisyenlerden oluşturulan ekipler, özellikle Kayseri ve çevresinde bulunan 9 ilde okul ve dershane ziyaretleri yaparak, tanıtım kampanyası gerçekleştirdi. 2013 yılında AGÜ'yü kazanan 124 öğrenciden 50'sinin AGÜ'yü tercih etmeden önce, birebir tanıtımlar, kampüs ziyareti, facebook ve twitter gibi sosyal ağlar aracılığı ile üniversite ile iletişim kurduğu belirlendi. Tercih döneminde büyük bir ilgi gören üniversitenin internet sitesini (www.agu.edu.tr) Mart ve Temmuz ayları arasında 184 bin kişi ziyaret etti. Bu durum üniversitenin çok boyutlu ve tüm mecralarda görünmeyi hedefleyen iletişim stratejisinin başarılı olduğunu gösteriyor."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.