banner

YÖK protestosunda 5 gözaltı




YÖK'ü protesto etmek isteyen öğrenciler ile Akdeniz Üniversitesinin özel güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbede sonucunda 3 özel güvenlikçi yaralandı, 5 öğreci gözaltına alındı

Akdeniz Üniversitesinde, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Yüksek Öğretim Kurumunu (YÖK) protesto etmek isteyen öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. 

Üniversite  kampüsünde YÖK'ün kuruluş yıl dönümünü protesto etmek için bir araya gelen öğrenci grubu, Yakut Çarşı'na doğru yürüdü.  Burada bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler, daha sonra rektörlük binasına yürümek istedi. Rektörlük binası yanında özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı.

Polisin müdahale ettiği arbede sonucunda 3 özel güvenlik görevlisi yaralandı, 5 öğrenci ise gözaltına alındı. Olaydan sonra polis ekipleri, kampüste güvenlik önlemlerini artırdı.

Öğrenciler adına rektörlük binası önünde açıklama yapan Dilan Topçu, YÖK'ü eleştirdi.

Geçen yıl hazırlanan yüksek öğretim yasa taslağının üniversitelere demokrasi getireceğinin söylendiğini ama bunun gerçekleşmediğini savunan Topçu, parasız üniversitenin gerçekleşmediğini öne sürdü. 

Öğrenciler, açıklamanın ardından dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.