banner

En çok milyarder bu üniversitelerden çıkıyor




Dünyanın önde gelen CEO ve milyarder iş adamları hangi üniversitelerde öğrenim gördü? İşte 2013 Milyarderler Raporu’na göre en çok milyarder çıkan üniversiteler…

Wealth-X ve UBS bankasının ortaklaşa hazırladığı 2013 Milyarderler Raporu adlı çalışmada en çok milyarder çıkan üniversiteler sıralandı.

Harvard Üniversitesi’nden mezun öğrenciler diğerlerini ikiye katladı. İşte en fazla milyarder işadamı çıkaran üniversiteler:

1. Harvard Üniversitesi

Harvard Üniversitesi’nden mezun olanlar arasından 52 öğrenci dolar milyarderi oldu. Bu kişilerin toplamda 205 milyar dolarlık malvarlığı bulunuyor.

Harvard Üniversitesi’nden mezun milyarderler arasında en dikkat çekeni ise İsviçre asıllı Brezilyalı bankacı Jorge Lemann. Lemann dünyanın en zengin 38’inci kişisi ve şu anda 3G Capital şirketini yönetiyor.

2. Pennsylvania Üniversitesi

 

 

 

 

 

Üniversiteden mezun olanlar arasından 28 kişi adını dünyanın en zenginleri arasında yazdırdı. Bu kişilerin toplam malvarlığı 112 milyar dolara denk geliyor.

Üniversitede lisans eğitimini tamamlayanlar arasından en dikkat çekeni MacAndrews & Forbes adlı dev şirketin yöneticisi ABD’li işadamı Ronald Perelman.

3. Standford Üniversitesi

 

 

 

 

 

Standford Üniversitesi’nden mezun olanlardan 27 kişi adını dünyanın en zenginleri arasında yazdırdı. 27 kişinin toplam serveti 76 milyar dolara denk geliyor.

Üniversitenin mezunları arasında en dikkat çeken milyarderlerin başında Google’ın kurucularından Sergey Brin geliyor. Brin toplamda 24 milyar dolarlık bir servete sahip ve dünyanın en zengin 21. kişisi.

4. New York Üniversitesi

 

 

 

 

 

New York Üniversitesi’nden mezun olanlardan 17‘si şu anda dünyanın en zenginleri arasında. Bu kişilerin toplam malvarlıkları 68 milyar dolar

Mezunlar içinde en çok dikkat çeken isim ise ünlü yatırımcı John Paulson yer alıyor. Paulson’ın 11,4 milyar dolarlık malvarlığı bulunuyor. Forbes’un en zenginler listesinde 36. sırada.

5. Columbia Üniversitesi

 

 

 

 

 

New York’ta yer alan üniversiteden mezun olanlar arasından 15 kişi adını milyarderler listesine yazdırmayı başardı. Bu kişilerin malvarlıkları 96 milyar dolara denk geliyor.

Wal-Mart’ın kurucusu Robson Walton yer alıyor. Forbes dergisine göre Walton’ın toplam serveti 19 milyar doların üzerinde.

6. Massachusetts Institue of Technology (MIT)

 

 

 

 

 

Üniversiteden mezun olanların 15’i adını en zenginler arasına yazdırdı. Bu kişilerin toplam malvarlıkları 114 milyar dolar.

Mezunlar arasından en dikkat çeken isimlerden biri ABD’li işadamı David Koch. Koch Kardeşler, ABD’nin en büyük ikinci holdingini yönetiyor.

7. Cornell Üniversitesi

 

 

 

 

 

Mezunlar arasından en dikkat çeken isim Robert D. Ziff. Ziff, babasının kurduğu medya imparatorluğu sayesinde ABD’nin en genç zenginleri arasında yer alıyor.

8. Güney Kaliforniya Üniversitesi

 

 

 

 

 

Okuldan mezun olanlardan 14’ü dünyanın en zenginleri arasına girdi. Bu kişilerin toplam malvarlıkları 32 milyar dolar.

Mezunlar arasında en dikkat çeken isim ABD’li ünlü yönetmen George Lucas. Lucas’ın kişisel serveti 4 milyar doların üzerinde.

Üniversiteden mezun olanlar arasından 14 kişi adını en zenginler arasına yazdırdı. Bu kişilerin toplam malvarlıkları 35 milyar dolar.

9. Yale Üniversitesi

 

 

 

 

 

Okuldan mezun olanlardan 13 kişi adını milyarderler arasına yazdırdı. Bu kişilerin serveti 77 milyar dolar.

Mezunlardan en dikkat çeken isim ABD’li gıda şirketi Mars’ın kurucularından Forrest Mars Jr. yer alıyor.

10. Cambridge Üniversitesi

 

 

 

 

 

Üniversiteden mezun olanlar arasından 11 kişi adını milyarderler listesine yazdırdı. Bu kişilerin toplam malvarlığı 48 milyar dolar.

Mezunlar arasından en dikkat çeken isim ise Kanada göçmeni İngiliz Thomson ailesinin üyelerinden David Thomson. David Thomson’ın ailesiyla birlikte toplamda 20 milyar doların üzerinde serveti bulunuyor. Aile başta Thomson Reuters olmak üzere birçok farklı şirketi yönetiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.