banner

İzinsiz bildiri dağıtan üniversite öğrencileri ceza alacak




Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öğrenci disiplin yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, üniversitelerde izinsiz olarak bildiri dağıtan, afiş ve pankart asan öğrencilere ceza verilecek.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), öğrenci disiplin yönetmeliğinde yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ne yapılan değişikliğe göre, yükseköğretim kurumu içinde izinsiz olarak bildiri dağıtan, afiş ve pankart asan öğrencilere kınama cezası verilecek.

Suç sayılan eylemleri işleyen veya bir kimseyi veya grubu, cebir veya tehditle suç sayılan bir eylemi düzenlemeye veya böyle bir eyleme katılmaya zorlayan öğrencilere, 2 yarıyıl uzaklaştırma cezası verilecek.

Soruşturmacılar; zaruri gördükleri takdirde soruşturma süresince, soruşturulan öğrencilerin yükseköğretim kurumu binalarına girmesinin yasaklanması hususunda karar verilmesini disiplin soruşturmasını açmaya yetkili merciden isteyebilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.