banner

Öğrenci evlerine nasıl müdahale edilecek?




Başbakan Erdoğan’ın “Kız ve erkek öğrencilerin birlikte oturmasına müsaade etmeyiz” sözlerinin yankıları sürerken, ‘uygulamanın nasıl olacağı’ konusunda önemli bir işaret AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’den geldi.

Başbakan Erdoğan’ın “Kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu yapımıza ters. Vali Beye bunun talimatını verdik, bir şekilde denetimi yapılacak” açıklamalarının ardından yaşanan tartışmalarda en çok merak edilen öğrenci evlerinin nasıl ve ne şekilde denetleneceği sorusuna AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’den yanıt geldi.

Canikli’nin Meclis kulisinde konuyla ilgili olarak söylediklerini bugünkü köşe yazısına aktaran Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Nurettin Canikli’nin, uygulamanın nasıl olacağını aslında söylemeyeceğini, ama “gazetecilerin biraz bastırması” üzerine şunları söylediğini aktardı:

“Üzerinde epey konuştuk. Polis bir yaptırımda bulunmayacak. Aynı evde yaşayan karşı cinsler komşuların da uyarısı sonucu tespit edilirse polis bu gençlerin ailelerine telefon açıp ‘İşte oğlunuz veya kızınız şu evde şu kişilerle birlikte yaşıyor’ diye bildirimde bulunacak. Başka bir uygulama kesinlikle söz konusu olmayacak.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.