banner

Üniversite öğrencileri topluca nikah kıydı!




İzmir'de bir grup üniversite öğrencisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün, evli öğrencilerin aldığı öğrenim kredisini karşılıksız bursa dönüştürmeye ve bu öğrencilerin yurtlarda ücret ödemeden kalmasını sağlamaya yönelik yürüttüğü çalışmayı "toplu nikah töreni" şeklindeki gösteriyle protesto etti.

Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Salonu önünde toplanan EÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği protestoda bazı öğrenciler damatlık ve gelinlik giydi.

Temsili nikah öncesi basın açıklaması yapan topluluğun başkanı Doğan Başaran, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öğrenim kredisi ve yurt ücretlerinin, üniversite okurken evlenen öğrencilerden alınmaması, evlenen ve kredi borcu bulunan öğrencilerin de geçmişe dönük borçlarının silinmesine yönelik bir çalışma içinde olduğunu belirterek, "Madem böyle bir güç var neden öğrenciler yurt sorunu çekiyor? Biz de bu düzenlemeden yararlanmak için toplu nikah töreni yapıyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başaran, öğrenci evleriyle ilgili yaklaşımları da eleştirdi.

Öğrencilerin nikah şahitliğini yapan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci de eğitimin her kademesinin bilimsel, parasız, laik ve demokratik olmasını istediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından balonlarla süslenmiş yeşil alana kurulu nikaha masasında temsili toplu nikah kıyıldı. Diğer üniversite öğrencilerinden takı töreninde takılmak üzere yemekhane fişi ve kitap istendi.

Gösterinin sonunda öğrenciler müzik eşliğinde oynadı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.