banner

Dershane tartıştığımız enerjimizle eğitim konuşabilsek keşke...




İsmet Berkan, Hürriyet Gazetesi’nde dershanelerin kapatılmasını yorumladı. Berkan, dersanelerin eğitime herhangi bir katkı sağlamadığını, ama dersaneleri kapatmanın bir çözüm olduğunu da düşünmediğini yazdı.

İsmet Berkan’ın şunları yazdı;

Kendi adıma ben dersanelerin eğitime herhangi bir katkı sağlamadığını düşünüyorum. Evet, bazı bireylere üniversiteyi kazandırması, bazı bireyleri ‘seçkin’ denen liselere sokmasını ben ülke eğitimine katkı olarak görmüyorum; olsa olsa o bu bireylere yapılan bir katkı. Ama dersaneleri kapatmanın bir çözüm olduğunu da düşünmüyorum.

Dün yazmaya çalıştım, dersaneler bir sebep değil sonuç. Ortada hastalıklı ve sürekli de hastalık üretmekte olan bir bünye var; siz bu bünyenin ortaya koyduğu onlarca semptomdan bir tanesini hedef alıyorsunuz.Hastalığın kendisini hedef alsak, bu semptomların kendiliğinden ortadan kaybolduğunu göreceğiz belki de.

Yazının tamamını okumak için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.