banner

Üniversiteler, bilgi ve eğitim ihraç edebilecek yetkinliğe ulaşmalı




 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yükseköğretim kurumlarımızın dış dünyaya bilgi ve eğitim ihraç edebilecek bir yetkinliğe ulaşması gerekiyor" dedi.

Bakan Avcı, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneğince Çankaya Üniversitesinde düzenlenen ''Dünya Gençlik Forumu''na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, dünyada alt kademelerdeki okullaşma oranının yükselmesiyle yükseköğretime olan talebin artmasına değinen Bakan Avcı, bu talebin karşılanması için hükümet tarafından devlet ve vakıf üniversiteleri sayısında önemli artışların sağlandığını söyledi.

2002 yılında 53'ü devlet, 23'ü vakıf olmak üzere 76 olan üniversite sayısının, bugün itibariyle 104'ü devlet, 71'i vakıf olmak üzere 175'e ulaştığını belirten Bakan Avcı, 2002 yılında üniversitelerde 1 milyon 656 bin 18 öğrencinin eğitim gördüğünü, bu rakamın 4 milyon 923 bin 940'ı bulduğunu bildirdi.

Üniversitelerin sayısal artışlarının yanı sıra niteliksel gelişimleri için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Avcı, değişen şartlara göre üniversitelerin yükümlülüklerinin de arttığını dile getirdi.

Yükseköğretimin, ülkelerin ekonomik kalkınmasının önemli bir gücü haline geldiğini belirten Bakan Avcı, ''Hızla gelişen ve büyüyen yükseköğretim alanıyla ilgili bu gelişmelere kayıtsız kalamayız. Yükseköğretim kurumlarımızın dış dünyaya bilgi ve eğitim ihraç edebilecek bir yetkinliğe ulaşması gerekiyor. Bu hedefe ulaşmak yurt dışından yükseköğretim görmeye gelen öğrencilere daha nitelikli, daha misafirperver bir hizmet verebilmek için halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyaç duyuyoruz'' diye konuştu.

Dünya Gençlik Forumu'nda yurt dışından gelen ve Türkiye'de yükseköğrenim gören öğrencilerin sorunları ve çözüm önerilerinin ele alınacağını aktaran Bakan Avcı, sorunların tespiti için anket düzenleneceğini, katılımcılardan belli gruplar için Konya ve Eskişehir'e tanıtım seyahatleri düzenleneceğini anlattı.

Bakan Avcı, Millî Eğitim Bakanı olarak yükseköğretimin hedeflenen seviyeye ulaşması için getirilecek her türlü önerinin ciddiyetle, dikkatle ele alınacağını vurguladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.