banner

Yeditepe’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil vefat etti




Yeditepe Üniversitesi’nin Kurucu rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil hayatını kaybetti. Cenazesi yarın saat 09.15’de Rektörlük önünde yapılacak törenin ardından defnedilecek.

Yeditepe Üniversitesi’nden  yapılan açıklamada Prof. Dr. Ahmet Serpil’in hayatını kaybettiği belirtilerek, “Üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.  Hocamızın cenazesi, yarın sabah (21 Kasım) saat 09.15’te Rektörlük önünde yapılacak törenin ardından, Karacaahmet Şakirin Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecek” denildi.

Prof. Dr. Ahmet Serpil

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 1944 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Ahmet Serpil, 1964 yılında Robert Kolej’den (RC’64), 1969 yılında da İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi, İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Doktora ve Doçentlik unvanlarını alan Prof. Dr. Serpil’e 1988 yılında Marmara Üniversitesi’nde profesörlük unvanı verilmiştir. 

1979 -1982 yılları arasında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Doktora Programı Yöneticisi olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Serpil, sırasıyla; İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi, Enstitü Müdürü, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi, İşletme Doktora Programı Yürütücüsü Enstitü Müdürü, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi, İş İdaresi Merkezi Başkanı, Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Okulu Müdür Vekili, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı, Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Araştırma ve Uygulama Merkezi, Yönetim Kurulu Üyesi, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı, Marmara Üniversitesi Örgütsel Yönetimi Yüksek Lisans + Doktora Programı Yöneticisi (Türkiye’de ilk), Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans + Doktora Programı Yöneticisi (Türkiye’de ilk), Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı, Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Yüksek Lisans ve Doktora Programı Yöneticisi, Herteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı, Hermod Tekstil Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Prof. Dr. Serpil, 1996 yılında Yeditepe Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü olarak göreve başlayıp, 2010 yılında Rektörlük görevini Prof. Dr. Nurcan Baç’a devredip, Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi olarak görevine devam etmiştir.

Prof. Dr. Ahmet Serpil, AIESEC (Türkiye), Robert College – İstanbul Mezunlar Derneği, Büyük Kulüp, Bizimtepe Derneği üyeliklerinin yanı sıra Marmara Üniversitesi Eğitim ve Yardım Kurumu kuruculuğu, Türk Sevk ve İdare Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Üniversitesi Teknoloji Vakfı Kurucu ve Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerini yürütmüştür.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.