banner

Mazeret sınavları 14-15 Aralık’ta yapılacak




Mazeret (telafi) sınavları hangi tarihlerde yapılacak? İkinci dönem merkezi ortak sınav tarihleri ne zaman? Merkezi ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı...

Türkiye genelinde 1 milyon 290 bin 8. sınıf öğrencisi için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ikinci gün oturumu sona erdi. Mazeret sınavları 14-15 Aralık 2013 tarihinde yapılacak. Merkezi ortak sınav sonuçları ise Ocak ayında açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelinde 1 milyon 290 bin ortaokul 8. sınıf öğrencisi için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ikinci gün oturumu sona erdi. Bu sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları 14-15 Aralık 2013 tarihinde yapılacak. merkezi ortak sınav sonuçları mazeret sınavlarının tamamlanmasının ardından Ocak ayında açıklanacak. İkinci dönem merkezi ortak sınav tarihleri ise şöyle;

İkinci dönem Merkezi Ortak Sınavları 28-29 Nisan’da aynı derslerden yapılacak. İkinci dönem mazeret (telafi) sınavları da 10-11 Mayıs’ta uygulanacak. İlk dönem sınav sonuçları ocak, ikinci dönem sonuçları ise haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-okul üzerinden yayımlanacak. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sınav itirazları, sonuçların açıklanmasından en geç 5 iş günü içinde yazılı olarak Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK’e yapılacak.

Bugünkü sınav tamamlandı

Saat 9.00'da başlayan sınav öncesinde öğrenciler, saat 8.30'dan itibaren sınıflara alınmaya başlandı. Sınava, 1 milyon 290 bin 717 8. sınıf öğrencisi katıldı. 14 bin 407 sınav merkezi, 86 bin 25 salonda yapılan sınavda, 172 bin salon görevlisi de hizmet verdi.

Sınavların yapıldığı okul girişinde okul görevlisi ve polis bulundu.

30'ar dakika dinlenme süresi

Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında kullanımı saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat haricinde, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın alındı.

İkinci gün oturumunda fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil soruları yer aldı. Her bir ders yazılısı için sınav süresi 40'ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresi ise 30'ar dakika oldu. Sınavlar saat 12.00'de tamamlandı.

Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin alacakları sınav hizmetinden dolayı sınav süresi, 55'er dakika, sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden ders yazılıları arası dinlenme süresi ise 15'er dakika oldu.

Öte yandan, sınavın yapıldığı bugün de 5, 6 ve 7. sınıflar için okullar tatil edildi.

Sınav soruları 14.00'te açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıfların girdiği merkezi ortak sınavlara ait soruları saat 14.00'te kamuoyu ile paylaşacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.