banner

Sınav amaç olmaktan çıkarılmalı, okul merkeze alınmalı




Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, dershanelerle ilgili yaptığı açıklamada, eğitim sisteminin sınav odaklı olmasını istemediklerini belirterek, "Sınavı amaç olmaktan çıkartmak, okulu merkeze almak lazım" dedi.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen'in Bursa'da bir otelde gerçekleştirilen yıllık değerlendirme toplantısından önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gündoğdu, bu toplantıyla, eğitimin kalitesinin arttırılmasının, kalitesi artan eğitimin öncülerinin özlük haklarıyla ilgili sorunların çözülmesinin amaçlandığını söyledi.

Demokratikleşme paketinin bazı maddelerinin bazı siyasi partiler ve sendikalar tarafından değişik yerlere çekildiğini belirten Gündoğdu, "Örneğin andımız konusu... Andımız yasaklanmadı, zorla öğrencilere okutulma işlemine son verildi ama bu son verme işleminden sonra baktık bir siyasi parti lideri, andımızı okuyamadı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin bir şube başkanı, Türk Eğitim-Sen'in bir il yöneticisi okuyamadı. O zaman andımız yasaklanmamalıdır. İsteyen okumalıdır. Özellikle okumak isteyen yetişkinler, öğrenerek okumalıdır. Çocuklara zorla okutulmamalıdır. Bu arkadaşlarımız, partilerine, sendikalarına andımızı okuyarak girebilirler, çıkarken de 10. Yıl Marşı'nı okuyarak çıkabilirler" ifadelerini kullandı.

"Sınavı amaç olmaktan çıkartmak, okulu merkeze almak lazım"

Gündoğdu, dershanelerle ilgili soru üzerine, eğitim sisteminin sınav odaklı olmasını istemediklerini belirterek, "Sınavı amaç olmaktan çıkartmak, okulu merkeze almak lazım" dedi.

Öğretmen açığını gidermek gerektiğini belirten Gündoğdu, şunları söyledi:

"Öğretmene daha önce 'çalışmıyor' şeklindeki şaşı bakış sona ermiştir. Doğru bakış, ek ödeme ve saygınlıkla hayata geçmiştir. Dört dörtlük eğitimle de özgür bireyin yetişmesinin temeli atılmıştır. Şimdi bu sistemi topyekun hayata hazırlığı öne alarak geliştirmek lazım. Bunun için biz demiştik ki 'Dershaneler kapatılmamalıdır ama kapanmalıdır'. Siz eğitimde öyle kaliteli adımlar atın ki dershaneye ihtiyaç kalmasın. 'Paydaşlarla oturup konuşmak lazım' demiştim. 10 gündür konuşuldu, 2 yıllık bir sürece yayıldı. Dershaneci dostlarla görüşmemizden anlıyorum ki Meclis'te yasalaşma sürecinde bu en az 3 yıla çıkarılırsa bir taraftan özel okulların yapılması, desteklenmesi, diğer taraftan da dershanelerin sona ermesi ama dershaneleri sona erdirecek kaliteli eğitimin hayata geçmesi... Kızgınlıkların biraz azaldığını görüyoruz. Bazı kızgınlıkların da amacının eğitim olmadığını ama belli kesimleri kavga ettirmeyi rant olarak gördüklerini görüyoruz. Onun için bu uzlaşı kültürünün artarak devam etmesinde fayda var diye düşünüyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.