banner

Okul önünde dağıtılan meyve suları öğrencileri hastanelik etti




Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, dün akşam "gıda zehirlenmesi şüphesi" ile hastaneye kaldırılan 60 öğrenciden 7'sinde bu rahatsızlığa rastlandığını belirterek, olaya okul önünde dağıtılan son kullanma tarihi geçmiş meyva sularının neden olduğunu bildirdi.

Töre, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavileri süren öğrencileri ziyaret etti. 

Hastanede gazetecilere açıklama yapan Töre, çalıştırdığı bakkalı kapatan kişinin iş yerindeki meyve sularını okul önünde öğrencilere dağıttığını, bu ürünlerden bir bölümünün son kullanma tarihinin geçmesi nedeniyle öğrencilerden bazılarının rahatsızlandığını tespit ettiklerini bildirdi. 

Töre, 60 öğrencinin şüphe üzerine hastanelere götürüldüğünü kaydederek, "Öğrencilerimizden 7'sinde gıda zehirlenmesi tespit edildi. Diğer 53 öğrencimizin, olay üzerine psikolojik olarak kendini rahatsız hissettiği belirlendi ve hastaneden taburcu edildi. 7 öğrencilerimize ilk müdahaleler yapılarak serum takıldı, sağlık durumları gayet iyi. Bütün öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Aydın merkez Ahmet Şerife Sanlı Ortaokulu'nda dün akşam, bir kişinin dağıttığı meyva sularından içen öğrencilerden bazıları, mide bulantısı ve kusma belirtileri görülünce "gıda zehirlenmesi" şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.