banner

YÖK’ Başkanı'ndan ‘Ermeni fişlemesi’ne cevap




YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Türk Tarih Kurumu'nun (TTK) Ermeni meselesini araştıran öğrencileri fişlediğini ve buna ilişkin bilgileri YÖK aracılığıyla üniversitelerden istediği iddialarına ilişkin, "Bilgilerin istenmesindeki amacı, belli bir alanda bilimsel çalışma yapanlarla aynı alanda çalışmalar yürüten bir kurumun birbirlerinden haberdar olması, akademik işbirliği yapmak istemesi olarak algıladık" dedi.

Çetinsaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu olarak kanuni sorumlulukları ve teamüllerimiz gereği, bütün uluslararası kuruluşlardan, bakanlıklardan, kamu ve sivil toplum kuruluşlarından gelen talepleri ve duyuruları üniversitelere ilettiklerini, gelen cevapları da ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştıklarını ifade etti. 

Türk Tarih Kurumundan gelen talebi de tamamen bilimsel ve akademik ölçüler içinde değerlendirerek muhatablarına ilettiklerinin altını çizen Çetinsaya, "Bilgilerin istenmesindeki amacı, belli bir alanda bilimsel çalışma yapanlarla aynı alanda çalışmalar yürüten bir kurumun birbirlerinden haberdar olması, akademik işbirliği yapmak istemesi olarak algıladık. Bu bilgiler gizli bilgiler de değildir. Lisansüstü enstitüleri ve üniversiteler 'devam eden tezler' başlığında periyodik olarak bu bilgileri paylaşırlar. Biten tezler ise YÖK tez bankası aracılığıyla uluslararası ve ulusal bilim çevreleri ile paylaşılır" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.