banner

Öğretim görevlisi evinde ölü bulundu




Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık, Kaynaklar'daki evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

İzmir'de 6 ay önce eşinden boşanan öğretim görevlisi kadın, evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'tan (38), haber alamayan annesi, kızının Buca ilçesindeki evine gitti. İçeri giren anne Erfındık'ı bıçakla öldürülmüş halde buldu.

İhbar üzerine olay yerine giden güvenlik güçleri, Erfındık'ın 1 gün önce bıçaklandığını tespit etti. Yapılan incelemenin ardından Serpil Erfındık'ın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Güvenlik güçleri, cinayet zanlısı olarak Erfındık'ın, haziran ayında boşandığı eşi V.A'nın yakalanması için çalışma başlattı. Bu arada boşanma kararının ardından annesiyle yaşayan 2 yaşındaki çocuğun da babası tarafından kaçırılmış olabileceği belirtildi.

Eski eşinden şiddet gördügü iddiası

DEÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nevzat Kaya, düzenlediği basın toplantısında, kocasından gördüğü şiddet nedeniyle haziran ayında boşanan Erfındık'ın sürekli ölüm tehdidi aldığını iddia etti.

Bu nedenle koruma talebinde bulunduğunu ve bir süre polis korumasında kalan Serpil Erfındık'ın belirlenen sürenin tamamlanmasının ardından tekrar müracaat ettiğini ancak olumsuz yanıt aldığını iddia etti.

Böyle bir olayın gerçekleşeceğini önceden bildiklerini anlatan Erfındık, "Eski eşi, çocuğunu görmek üzere her hafta sonu Kaynaklar'daki evine geliyordu. Çocuğunu, cumartesi günü 10.00'da alıyor, pazar günü saat 18.00'de getiriyordu. Tahminimiz bu süre içinde komşularının evde bulunmadığı bir zamanda eve girerek mutfakta bıçakladı. Telefonlarımıza cevap verememesi üzerine şüphelendik. Annesi eve gittiğinde kızının cansız bedeniyle karşılaşmış. Olay yerinde boğuşma izlerinin de bulunduğu belirtiliyor" dedi.   

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün de kesin kanıt olmamasına rağmen öğretim görevlisi arkadaşlarının eski eşi tarafından öldürüldüğünün tahmin edildiğini söyledi.

Füzün, "Acımız çok büyük. Hanemize ateş düştü. Aldığımız duyuma göre koruma talebine yanıt verilememiş ve müessir olay yaşanmıştır" dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Abbas Türnüklü ise Serpil Erfındık'ın eski eşi tarafından tehdit edilmesi üzerine ailesinin okulunu değiştirmesi yönündeki önerisini, öğrencilerini bırakmamak için reddettiğini söyledi.

Toplantıda, Rektör Prof. Dr. Füzün ve diğer konuşmacılar duygulu anlar yaşadı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.