banner

MEB Müsteşarı Tekin, fişleme iddiasını yargıya taşıyor




MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Taraf Gazetesi’nde hakkında yer alan iddiaları, yargıya taşıyacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Taraf Gazetesi’nde hakkında yer alan iddiaları yargıya taşıyacak.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazetede yer alan "fişleme" iddialara ilişkin dün bir basın açıklaması yaptıklarını  anımsatarak,  habere konu olan iddiaların gerçek olmadığını vurguladı.

Konuya dair Bakanlığın hukuki yollara başvuracağının altını çizen Tekin, “Müşavirliğimiz inceliyor. Bakanlık haberde adı geçen çalışanların yargı hakkı mahfuz olmak üzere hukuki yollara başvuracak. Ayrıca ben ilgili yayın organına bugün itibariyle tekzip gönderdim. Kişilik haklarıma yönelik yalan ve iftira dolu haberlere yer vermeleri, bu haberlerin yayılmasına neden oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunup, tazminat davası açacağım. İlgili haberde adı geçen arkadaşlardan da olayı yargıya taşıyacak olanlar var”dedi.

Haberde geçen türden bir talimatının olmadığını, bu türden bir belgenin asla hazırlanmadığını dile getiren Tekin, iddiaların alenen iftira ve yalan olduğunu, haberde kişisel haklarına saldırıda bulunulduğunu söyledi.

Söz konusu haber dün Mehmet Baransu’nun imzasıyla Taraf Gazetesi’nde “Sosyal demokrat, F tipi, MHP’li… görev verilmemeli” başlığıyla yayınlanmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.