banner

Ege Üniversitesi savaş alanına döndü İşte görüntüler




Ege Üniversitesi Bornova Yerleşkesinde karşıt görüşlü öğrencilerin karşılaşmasını engellemek için önlem alan polis, öğrencilere müdahale etti

Ege Üniversitesi (EÜ) Bornova Yerleşkesinde karşıt görüşlü öğrencilerin karşılaşmasını engellemek için önlem alan polis, öğrencilere müdahale etti. 

Yerleşkede geçen hafta öğrenciler arasında yaşanan gerginliği protesto amacıyla, Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup öğrenci Ege Meslek Yüksekokulu önünde toplanarak, rektörlüğe yürüyüşe geçti. 

Edebiyat Fakültesi önünde karşıt görüşlü öğrencilerin toplandığı bilgisi üzerine, grupların karşılaşmaması amacıyla yerleşkeye çevik kuvvet ekipleri girdi. 

Yürüyüşe geçen grup rektörlük önüne giderek basın açıklaması yaparken, Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrencilerin polise mukavemet etmesi nedeniyle Çevik kuvvet ve TOMA'lar, öğrencilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. 

Dağılan öğrenciler tekrar Edebiyat Fakültesi önünde toplarak, bir araya getirdikleri oturma bankları ve plastik masaları ateşe verdi. Olaylar sırasında kampüs içindeki park halindeki araçlarda da hasar oluştu.

Geçen hafta Bornova Yerleşkesindeki Edebiyat Fakültesi binası önünde bildiri dağıtan öğrenci grubu ile, buna tepki gösteren başka bir grup arasında yaşanan tartışma arbedeye dönüşmüş, gerginliğin artması üzerine yerleşkenin girişinde bekletilen güvenlik güçleri, gruplara müdahale etmişti. Bu sırada gruptakilerin attığı taşlardan 3 kişi hafif yaralanmıştı.
























Mersin Üniversitesi'nde de olaylar çıktı

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat  Fakültesi Felsefe bölümü 1 'nci sınıf öğrencisi Bahar Salim' in 2 gün önce trafik kazasında yaşamını yitirmesiyle başlayan öğrenci eylemi  bugün de devam etti.

Öğle saatlerinde Çiftlikköy kampusünde toplanan öğrenciler sözkonusu kazadan  yeterli önlem almayan üniversite yönetimini sorumlu tutarak eylem başlattı . Rektörlük binasına gidip  Prof. Dr. Süha Aydın' ın  makamına girerek eylem yapan öğrencilere polis müdahalede bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.